Rață de rozmarin cu caise
Rața de rozmarin cu caise este o fără gluten și fără lactate felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 23g de proteine, 5g de grăsime, și un total de 286 calorii. Pentru $3.8 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. 66 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Un amestec de zahăr granulat, sare, oțet de vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus prin simple rețete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este improvizabil. Piept de rață frecat cu rozmarin cu caise caramelizate, Orez cu rață și caise, și Piept de rață cu sos proaspăt de cireșe și caise la grătar sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Combinați rozmarinul, zahărul brun, piperul negru și sarea. Frecați amestecul peste sânii de rață. Acoperiți și răciți 2 ore. Clătiți rața cu apă rece, uscați-o.
2 scorați pielea grasă cu un cuțit ascuțit: dacă sânii de rață sunt foarte grași, scorați partea pielii cu un cuțit ascuțit. Aveți grijă să nu tăiați carnea.
Așezați jumătățile de piept de rață cu pielea în jos într-o tigaie rece saut și porniți focul la mediu-mare. (Da, începeți cu o tigaie rece.) Odată ce auziți sânii de rață sfârâind, reduceți focul la mediu și lăsați să gătească netulburat până când pielea este maro și crocantă, aproximativ 6-8 minute.
4 Întoarceți sânii pentru a termina gătitul: întoarceți pieptul de rață și gătiți încă 2-3 minute, în funcție de cât de bine vă place rața. Folosiți testul cu degetul pentru a verifica dacă este gata. Ca ultim pas, înclinați sânii de rață pe părțile laterale — cu partea groasă în jos — și lăsați-i să sfârâie încă un minut.
Scoateți pe o tăietură pentru a vă odihni.
5 caramelizați caisele: în timp ce rața gătește, combinați zahărul granulat și oțetul într-o cratiță mică și aduceți la fierbere. Gatiti pana se ingroasa si de culoarea chihlimbarului (aproximativ 5 minute).
Adăugați caise; reduceți căldura și gătiți timp de 1 minut sau până când caisele încep să se înmoaie.
Serviți: pentru a servi, tăiați rața în diagonală peste Bob în felii.
Se servește cu caise caramelizate.
1 marinați rața: clătiți rața, în exterior și în interior, uscați-o.
Îndepărtați penele rămase.
Înțepați pielea peste tot cu o furculiță ascuțită, având grijă să nu înțepați carnea.
Frecați rața peste tot cu puțin ulei de măsline. Frecați amestecul de rozmarin pe toată rața și unele în cavitate.
Legați picioarele împreună. Se pune într-o pungă de plastic și se răcește la frigider timp de 2 ore.
2 prăjiți pieptul de rață cu fața în sus: cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a planifica să gătiți rața, scoateți-l din frigider pentru a putea ajunge la temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Așezați rața pe un suport de prăjire într-o tigaie, cu pieptul în sus.
Se toarnă o cană de apă în tigaie. Prăjiți 45 de minute.
Scoateți tigaia din cuptor și turnați grăsimea și apa. Separați grăsimea de utilizat pentru ungere.
3 terminați prăjirea pieptului de rață cu fața în jos: întoarceți pasărea pe raft, astfel încât acum sânul să fie orientat în jos. Ungeți pasărea cu grăsimea. Întoarceți pasărea la cuptor. Creșteți temperatura la 400 de grade F. estimați un timp total de gătire de 15 minute pe lb de pasăre. Deci, dacă aveți o rață de 4 lb, gătiți-o încă 30 de minute.
Pasărea se face atunci când sucurile curg limpede de la o coapsă înțepată până la articulație și când un termometru pentru carne introdus în coapsa interioară sub articulația piciorului citește 175 până la 180 de grade. Aveți grijă să nu gătiți prea mult rața. Când pasărea este gata, transferați-o într-un platou și lăsați-o să se odihnească timp de 15 minute înainte de a sculpta.