Pâine franțuzească integrală
Dacă aveți aproximativ 1 oră și 5 minute de petrecut în bucătărie, pâinea franțuzească de grâu integrală ar putea fi o rețetă lacto ovo vegetariană extraordinară de încercat. Această rețetă servește 32. O porție conține 142 de calorii , 4 g de proteine și 1 g de grăsime . Pentru 10 cenți per porție , această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână drojdie activă, zahăr, făină de porumb și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Funcționează bine ca o pâine. Cu un scor de 34% , acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare includ pâine de grâu aproape integrală , pâine de grâu integral cu melasă și pâine de focaccia de grâu integral cu ceapă caramelizată .
Instrucțiuni
Combinați făinurile. Într-un castron mare, combinați 3 căni de amestec de făină și drojdia. Pune deoparte.
Se încălzește apa, zahărul, sarea și untul la 115°-120°.
Adăugați la făină și drojdie. Bateți cu la viteză mică timp de 30 de secunde; măriți viteza la medie și bateți încă 3 minute. Se amestecă suficientă făină rămasă pentru a face un aluat moale.
Se intoarce pe o suprafata usor infainata; framanta pana se omogenizeaza si elastic, aproximativ 6-8 minute.
Pune aluatul într-un bol uns cu unt; se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald pana se dubleaza, aproximativ 1 ora.
Punem aluatul în jos; împărțiți în jumătate și lăsați să se odihnească 10 minute.
Rulați fiecare jumătate într-o formă de 15 inchi. x 12 inchi. dreptunghi.
Rulați în stil jeleu, începând cu partea lungă. Ciupiți sigiliul și întoarceți capetele dedesubt pentru a forma o pâine netedă.
Presărați două foi de copt cu făină de porumb și puneți fiecare pâine, cu cusătura în jos, pe o tavă de copt unsă. Faceți tăieturi la fiecare 2-1/2 inch în partea de sus a fiecărei pâini. Acoperiți și lăsați să crească până se dublează, aproximativ 1 oră.
Bate albusul si apa; unge unele peste pâini. Se pune la rece amestecul rămas.
Coaceți la 375° timp de 20 de minute.
Ungeți din nou amestecul de albușuri și coaceți 15-20 de minute mai mult sau până când se rumenesc.
Scoateți tigăile pe gratele de sârmă pentru a se răci.