Pâine De Maimuță Challah
Reteta Challah Monkey Pâine ar putea satisface pofta ta evreiască în aproximativ 2 ore. Această rețetă vegetariană servește 8 și costă 53 de cenți pe porție. Acest desert are 540 calorii, 7g de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Acesta va fi un hit la dvs Hanuka eveniment. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați lapte, ou, apă caldă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor este destul de rău. Încercați Pâine De Maimuță Grands / Pâine Ușoară De Maimuță {Perfectă Pentru Diminețile De Vacanță!}, Pâine Challah, și Pâine Challah pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mediu adăugați 1/2 cană de apă caldă. Se amestecă zahărul și se presară drojdia deasupra. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă deoparte la dovadă timp de 5 minute.
În castronul unui mixer de stand se amestecă împreună făină și sare. Într-un castron mediu, amestecați împreună 1/4 cană de apă caldă, miere, ulei vegetal și ou.
Adăugați amestecul de drojdie în făină, apoi adăugați amestecul de ouă. Se amestecă cu o lingură mare până se încorporează, aproximativ 30 de secunde până la un minut. Apoi se potrivesc mixer cu atașamentul cârlig aluat.
Bateți aluatul pe mediu timp de câteva minute, adăugând câteva linguri de făină până se îndepărtează de părți (va fi în continuare lipit de fund). Odată ce aluatul se îndepărtează de părțile laterale, se scoate din mixer și se transferă pe o suprafață bine făinată. Frământați aluatul timp de cinci minute cu mâna, pudrând ușor cu făină după cum este necesar, dacă devine prea lipicios (aluatul va fi ușor lipicios, dar nu ar trebui să se lipească direct de mâini).
Transferați aluatul într-un castron mare bine uns. Acoperiți cu folie de plastic și puneți-l într-un loc cald pentru a dovedi până la dublarea dimensiunii, aproximativ 2 ore.
Pregătiți un castron mediu cu unt topit. Într-un alt castron mediu amestecați împreună zahărul brun și scorțișoara. Pune deoparte. Înveliți o tigaie Bundt cu spray de gătit și puneți-o deoparte.
Odată ce aluatul s-a dublat, scoateți din vas pe o suprafață bine făinată. Bateți aluatul într - un pătrat de 8 pe 8 inci. Folosiți un cuțit ascuțit sau un tăietor de pizza pentru a tăia aluatul în 8 benzi pe orizontală și 8 benzi pe verticală, oferindu-vă 64 de pătrate mici de aluat.
Rulați pătratele de aluat în mâini pentru a face bile mici.
Folosiți o furculiță pentru a înmuia ușor fiecare bilă de aluat în untul topit, apoi rulați în amestecul de zahăr brun.
Puneți bilele pregătite în tigaia Bundt, eșalonând straturile peste cusături (acest lucru va permite tortului să se coacă în bucăți interconectate). Acoperiți bine cu folie de plastic și puneți-l într-un loc cald.
Lăsați să crească până când bilele de aluat ajung la 1/2 inch de partea superioară a tigaiei, aproximativ 30 de minute până la 1 oră.
Mutați suportul cuptorului în poziția centrală. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Desfaceți tigaia și introduceți-o în cuptor.
Coaceți până când blatul este ferm și un maro auriu intens, aproximativ 30 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați pâinea de maimuță să se răcească în tigaie timp de aproximativ 5 minute.
În timp ce pâinea de maimuță se răcește, pregătiți glazura: într-un castron mediu amestecați împreună cofetarii zahăr, lapte și vanilie (puteți adăuga un strop suplimentar de lapte pentru a subția glazura, dacă doriți.) Inversați tigaia peste o farfurie de servire.
Lăsați pâinea de maimuță să se răcească încă 10 minute, apoi turnați glazura deasupra, permițându-i să stropească pe părți.
Serviți imediat. Păstrați resturile (dacă aveți!) acoperit într-un recipient etanș. Cel mai bine este cald, dar se va păstra până la o zi.