Pui și legume prăjite bengaleze cu cinci condimente
Bengali cinci condimente de pui prăjită și legume este un fără gluten felul principal. O porție conține 545 calorii, 35g de proteine, și 36g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $1.44 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de usturoi, ardei gras, pulpe de pui și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a consuma ghimbirul proaspăt, puteți urma acest fel principal cu Cookie-Uri Proaspete De Ghimbir ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Legume prăjite din Insulele condimentelor, Pui Prăjit Cu Cinci Condimente, și Curry de pui Bengali cu cartofi.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul într-o tigaie mică la foc mediu-mare.
Adăugați panch phoron și gătiți, amestecând, până când semințele încep să apară, aproximativ 30 de secunde. Reduceți căldura la mediu. Dintr-o dată, adăugați frunze de dafin, ghimbir și usturoi; gatiti, amestecand, pana cand ghimbirul se inmoaie, aproximativ 3 minute.
Se ia de pe foc, se amestecă coriandrul și sarea și se lasă să stea până se parfumează, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați iaurt, amestecați pentru a slăbi bucățile rumenite și lăsați marinada să se răcească.
Marinați punând pui, ardei grași și morcovi într-un 1-gal. pungă de plastic resigilabilă. Răzuiți amestecul de iaurt, sigilați și strângeți pentru a acoperi. Se răcește cel puțin 2 ore sau peste noapte.
Coaceți puiul: Preîncălziți cuptorul la 475 cu un suport setat în treimea superioară a cuptorului. Puneți cartofii pe o foaie mare de copt cu margini și stoarceți conținutul pungii peste ei.
Se amestecă pentru a acoperi, apoi se amestecă ingredientele într-un singur strat.
Coaceți, întorcând mâncarea cu o spatulă largă la fiecare 15 până la 20 de minute și terminând cu pielea de pui cu fața în sus, până se rumenesc, 40 până la 45 de minute.