Pui în tigaie cu sos porcini-castane cu spanac la abur și orzo
Pui în tigaie cu sos porcini-castane cu spanac la abur și orzo durează aproximativ 35 de minute de la început până la sfârșit. Acest fel principal are 1325 de calorii, 72 g de proteine și 23 g de grăsimi per porție. Această rețetă servește 4 și costă 5,57 USD per porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Un amestec de smântână groasă, usturoi, cimbru și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este adus de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor excelent de 85%. Fripturile de coastă în tigaie cu porcini și rozmarin, fripturile de ton în tigaie cu sos de spanac de roșii și Orzo cu pui și spanac într-o tigaie sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Gatiti orzo conform instructiunilor de pe ambalaj.
Înmuiați ciupercile în 1 cană de apă fierbinte timp de 10 minute.
Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Se condimenteaza puiul cu sare si piper si se adauga in tigaia incinsa. Se calesc 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Scoateți puiul din tigaie și lăsați-l deoparte. În aceeași tigaie, se adaugă usturoiul și şalota și se călesc 3 minute, până se înmoaie.
Adăugați sherry și cimbru și gătiți 1 minut. Puneți puiul în tavă cu bulionul de pui și castanele.
Scurgeti ciupercile printr-o sita tapetata cu un prosop de hartie si adaugati in tava cu lichidul de inmuiere strecurat. Se fierbe 5 minute, până când puiul este gătit.
Scoateți 2 jumătăți de piept de pui și rezervați pentru o altă masă. În tigaie, adăugați smântână groasă și fierbeți 2 minute.
Luați de pe foc și serviți sosul de pui și ciuperci peste jumătate din pastele orzo, rezervând a doua jumătate de orzo pentru o altă masă.
Serviți spanacul în parte.