Pui în aluniță, stil Puebla

Pui în aluniță, stil Puebla
Pui în Mole, stil Puebla ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 8 și costă 3,33 USD pe porție. O porție conține 848 calorii, 44G de proteine, și 37g de grăsime. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână căței de usturoi, semințe de coriandru, băț de scorțișoară mexican și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate dieta. Este adus la tine de Epicurious. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 79%. Încercați Pui în aluniță, stil Puebla, Aluniță De Pui În Stil Puebla Ușor, și Aluniță verde în stil Zacatecas cu pui (Pollo en Mole Verde Zacatecano) pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Într-o oală mare, fierbeți puiul în apă condimentată cu sare și piper după gust.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și PiperSare și Piper
Pui întregPui întreg
StocStoc
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
Grăsime De Porc înapoiGrăsime De Porc înapoi
2
Scurgeți, rezervați bulionul de gătit și dați-l la frigider până când este gata să asamblați vasul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
BulionBulion
3
Pregătiți alunița Poblano. Curățați ardeii iute îndepărtând tulpinile, venele și semințele; rezervați 1 lingură de semințe.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mole PoblanoMole Poblano
Ardei IuteArdei Iute
SemințeSemințe
4
Încălziți 1/2 cană de ulei într-o tigaie grea până când strălucește. Prăjiți ardeii iute până când sunt crocanți, aproximativ 10 până la 15 secunde, rotind o dată; asigurați-vă că nu ard.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei IuteArdei Iute
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
5
Scurgeți pe prosoape de hârtie.
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
6
Puneți ardeii iute într-un castron nereactiv, acoperiți cu apă fierbinte și lăsați deoparte timp de 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei IuteArdei Iute
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
7
Scurgeți ardeii iute, rezervând apa de înmuiere. Pureați ardeii iute într-un blender cu suficientă apă de înmuiere pentru a face o pastă netedă. Poate fi necesar să răzuiți părțile laterale și să amestecați de mai multe ori pentru a obține o pastă netedă. Într — un cuptor olandez greu încălziți încă 1/2 cană de ulei la foc mediu și adăugați piureul de chile (aveți grijă-se va stropi). Gatiti aproximativ 15 minute, amestecand des.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei IuteArdei Iute
ApăApă
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor OlandezCuptor Olandez
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
8
Se ia de pe foc și se lasă deoparte.
9
Pureați tomatillos într-un blender. Într-o râșniță de cafea sau condimente, măcinați cuișoarele, boabele de piper, scorțișoara și semințele prăjite.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Boabe De PiperBoabe De Piper
Cum Ar Fi PepiteleCum Ar Fi Pepitele
ScorțișoarăScorțișoară
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
CafeaCafea
SemințeSemințe
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
10
Adăugați amestecul de semințe și usturoiul în tomatillos purificat și amestecați până se omogenizează. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cum Ar Fi PepiteleCum Ar Fi Pepitele
UsturoiUsturoi
11
Încălziți 6 linguri de ulei într-o tigaie grea. Prăjiți fiecare dintre următoarele ingrediente și apoi îndepărtați cu o lingură cu fante: stafidele până se umflă; migdalele până se rumenesc; semințele de dovleac până când apar. Dacă este necesar, adăugați suficient ulei pentru a face 4 linguri și prăjiți bucățile de tortilla și feliile de pâine până se rumenesc, aproximativ 15 secunde pe parte; scoateți din tigaie cu o lingură cu fante.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe De DovleacSemințe De Dovleac
Chiftele De Pui Vegetariene CongelateChiftele De Pui Vegetariene Congelate
MigdaleMigdale
StafideStafide
PâinePâine
Ulei De GătitUlei De Gătit
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormickAmestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu FanteLingura Cu Fante
TigaieTigaie
12
Adăugați stafide, migdale, semințe de dovleci, tortilla și pâine în piureul de tomatillo și amestecați, folosind 1 până la 2 căni din bulionul de pui rezervat, după cum este necesar, pentru a face un sos neted. Acest lucru poate fi făcut în loturi. Într-un cuptor olandez greu, încălziți 3 linguri de ulei la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Supă De PuiSupă De Pui
Cum Ar Fi PepiteleCum Ar Fi Pepitele
Chiftele De Pui Vegetariene CongelateChiftele De Pui Vegetariene Congelate
DovleacDovleac
MigdaleMigdale
StafideStafide
PâinePâine
SosSos
SemințeSemințe
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor OlandezCuptor Olandez
13
Adăugați piureul de chile, piureul de tomatillo și ciocolata mexicană (aveți grijă — se va stropi). Gatiti la foc mediu aproximativ 15 minute, amestecand des.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CiocolataCiocolata
Cum Ar Fi PepiteleCum Ar Fi Pepitele
Ardei IuteArdei Iute
14
Adăugați restul de 5 căni de bulion de pui, gătiți la foc mic încă 45 de minute, amestecând suficient de des pentru a preveni arderea amestecului pe fund. În ultimele 15 minute de timp de gătit, adăugați puiul prefiert și încălziți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Supă De PuiSupă De Pui
Pui întregPui întreg
15
Se ornează cu semințe de susan prăjite și se servește cu orez alb.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe De SusanSemințe De Susan
Orez AlbOrez Alb
1
* Pentru a semăna ardei iute uscați, folosiți un cuțit ascuțit pentru a face o fantă pe lateral și răzuiți cu grijă semințele. Este o idee bună să purtați mănuși atunci când manipulați ardei iute. Potrivit Ravago, puteți varia numărul fiecărui chile pe care îl utilizați, atâta timp cât numărul total este egal cu 22, dar utilizați numai ardei iute pasilla, mulato sau ancho. Nu înlocuiți alt tip.* A face aluniță este un proces care consumă mult timp, dar bucătarul Ravago avertizează împotriva luării de comenzi rapide; în caz contrar, alunița va avea un gust neplăcut. De exemplu, rețeta necesită prăjirea fiecărui tip de sămânță individual. Acest lucru se face pentru a intensifica și a bloca aroma fiecăruia, deoarece procesul de încălzire aduce uleiurile la suprafață. Dacă încălziți toate tipurile de semințe împreună, aromele se vor amesteca, rezultând o aluniță cu gust noroios.·Pentru a profita la maximum de eforturile dvs., pregătiți un lot dublu de aluniță, servind o porție și păstrând restul să înghețe. Potrivit lui Ravago, alunița se va menține înghețată până la o lună. Pur și simplu dezghețați și reîncălziți. Dacă textura este granulată după reîncălzire, pur și simplu reblendați sosul.·Pentru o servire mai ușoară, se pot folosi bucăți de pui dezosat, fără piele. Rețeta necesită fierbere, dar puteți pregăti puiul în orice număr de moduri, spune Ravago, fie la cuptor, prăjit sau la grătar. Puteți folosi chiar și un pui rotisor achiziționat. Sau, spune Ravago, puteți înlocui puiul cu rață, prepeliță, curcan sau orice fel de pasăre.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pui RotisorPui Rotisor
Ardei Iute UscatArdei Iute Uscat
Păsări De CurtePăsări De Curte
Ardei IuteArdei Iute
Toată TurciaToată Turcia
PrepelițăPrepeliță
SosSos
SemințeSemințe
Rață întreagăRață întreagă
Echipamente pe care le vei folosi
CuțitCuțit
2
Retipărit cu permisiunea Fonda San Miguel: treizeci de ani de mâncare și artă de Tom Gilliland, Miguel Ravago și Virginia B. Wood. Editura Shearer Din 2005
DificultateExpert
Gata În45 m.
Porții8
Scor De Sănătate48
Tipuri De Feluri De MâncareMasa de pranzFelul principalMasa de seara
Revista