Pui prăjit persan cu orez uscat de cireș-șofran

Pui prăjit persan cu orez uscat de cireș-șofran ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 1054 calorii, 102G de proteine, și 43G de grăsime fiecare. Pentru $5.14 pe portie, această rețetă acoperă 37% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de sare și piper, apă, chimen măcinat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a folosi chimenul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Mousse De Ciocolată Marocană ca desert. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Orez Persan Cu Șofran De Vișine, Somon glazurat cu orez uscat de șofran de cireșe, și Pilaf de orez persan cu șofran și rodii.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Într-un castron mare, combinați uleiul de măsline, ceapa, sucul de lămâie, chimenul și jumătate din șofran.
Se adaugă puiul, se condimentează cu sare și piper și se întoarce la strat.
Lăsați puiul să stea la temperatura camerei timp de 1 oră.
Scurgeți puiul, răzuind ceapa și șofranul și transferați-l într-o tigaie mare de metal.
Adăugați 1/2 cană de apă, acoperiți cu folie și coaceți timp de 20 de minute. Descoperiți și coaceți timp de 25 de minute mai mult sau până când puiul este gătit.
Între timp, aduceți la fierbere o cratiță mare cu apă sărată.
Adăugați orezul și gătiți până aproape fraged, aproximativ 10 minute.
Scurgeți orezul într-o strecurătoare și scuturați orice exces de apă. Într-un castron mic, dizolvați șofranul rămas în 1 lingură de apă. Întoarceți orezul în cratiță și amestecați în apa de șofran.
Într-o tigaie mică, topiți untul cu vișinele uscate și zahărul. Puneți o treime din orez într-un vas de souffl de 2 litri cu unt. Se acoperă cu jumătate din vișinele și migdalele tăiate. Acoperiți cu jumătate din orezul rămas și vișinele și migdalele rămase. Se acoperă cu un strat final de orez și se toarnă deasupra orice unt rămas. Acoperiți vasul de suflet cu folie și coaceți timp de aproximativ 20 de minute (în timp ce puiul se coace), sau până când orezul este fraged, ușor și pufos.
Preîncălziți broilerul când orezul este gata. Fierbeți puiul, cu pielea în jos, timp de 2 minute. Întoarceți puiul și fierbeți până când pielea este rumenită și crocantă, aproximativ 3 minute.
Transferați puiul într-un platou.
Turnați sucurile de tigaie într-o barcă caldă cu sos.
Serviți puiul cu orezul, trecând sucurile de tigaie la masă.