Pui prăjit cu struguri roșii, ceapă perlată caramelizată și sos de tigaie Port
Această rețetă fără gluten și primară servește 4 și costă 72 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 12g de grăsime, și un total de 161 calorii. Această rețetă de la Serious Eats are 312 de fani. Mergeți la magazin și ridicați oțet balsamic, pui, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este solid. Încercați Ceapă și struguri de perle glazurate, Struguri Prăjiți + Ceapă Perlată, și Ceapă perlată glazurată în Port cu frunze de dafin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375. Puneți puiul într-o tigaie mare din fontă.
Stropiți cu uleiul de măsline și oțetul balsamic și presărați sare și piper.
Puneți tigaia în cuptor și gătiți timp de 15 minute. Ungeți puiul cu sucurile, apoi adăugați strugurii, usturoiul și ceapa perlată. Gatiti, ungand la fiecare zece minute sau cam asa ceva, pana cand puiul este fiert, 30 pana la 40 de minute. Când ați terminat, puneți puiul, ceapa și strugurii pe un platou și acoperiți cu folie de aluminiu.
Cu grijă, așezați tigaia pe plită. Folosind o lingură, îndepărtați cât mai mult ulei din tigaie. Întoarceți căldura la mediu și turnați în port. Folosind o lingură de lemn, răzuiți fundul pentru a se disloca în bucăți rumenite. Reduceți până când lichidul începe să arate ca un sos, cinci până la șapte minute. Opriți focul și amestecați untul.
Tăiați puiul în bucăți de servire.
Serviți bucățile de pui cu strugurii prăjiți, ceapa perlată și sosul de port.