Pui prăjit cu prune uscate și șalotă
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați puiul prăjit cu prune uscate și șalotă. Această rețetă servește 4 și costă 3,5 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 52G de proteine, 8g de grăsime, și un total de 463 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână bulb de fenicul, ulei de măsline, prune și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma vinul alb sec, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat Cu Vin Alb ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este bun. Încercați Pui cu prune uscate și salvie, Pui Fiert Cu Prune Uscate, și Pui fiert la foc mic cu prune uscate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 45
Stropiți uleiul într-o tigaie mică sau pe fundul unei tigaie pentru pui.
Puneți tigaia în cuptor 5 minute sau până când uleiul este fierbinte.
Presărați puiul cu 1/4 linguriță sare și 1/4 linguriță piper.
Așezați puiul, cu pielea în jos, în tigaie. Aranjați usturoiul, șalotele, crenguțele de cimbru și feniculul în jurul puiului; presărați legumele cu 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.
Coaceți la 450 timp de 20 de minute.
Scoateți tigaia din cuptor. Întoarceți puiul; amestecați legumele.
Adăugați prune în tigaie.
Coaceți încă 15 minute sau până când puiul este gata.
Scoateți amestecul de pui și legume din tigaie; aruncați crenguțele de cimbru. Aruncați pielea. Acoperiți ușor amestecul de pui și legume; păstrați cald.
Puneți tigaia la foc mediu-mare.
Adăugați 1/2 cană de bulion și vin, amestecând pentru a slăbi bucățile rumenite.
Combinați făina și restul de 1/4 cană de bulion, amestecând cu un tel până se omogenizează.
Adăugați amestecul de făină în tigaie; se amestecă până se omogenizează bine. Se aduce la fierbere; gatiti 1 minut sau pana se ingroasa usor. Se amestecă cimbru tocat, restul de 1/4 linguriță sare și restul de 1/8 linguriță piper.
Serviți sosul cu amestecul de pui și legume.