Pui La Grătar
Nevoie de o curs principal fără gluten și fără lactate? Puiul la grătar ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Pentru $1.31 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 350 calorii, 32g de proteine, și 22g de grăsime. Această rețetă servește 8. Este perfect pentru Al Patrulea Iulie. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Această rețetă este tipică bucătăriei din America Centrală. Dacă aveți piper, habanero chile, scorțișoară și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma nucșoara, puteți urma acest fel principal cu Tort De Nucșoară ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 44%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Pui La Grătar, Pui La Grătar, și Pui Ușor La Grătar.
Instrucțiuni
Amestecați toate ingredientele pentru marinată într-un blender până se omogenizează.
Împărțiți bucățile de pui și marinada între 2 pungi de plastic sigilabile. Sigilați pungile, apăsând excesul de aer, apoi întoarceți pungile de mai multe ori pentru a distribui marinada. Puneți pungi de pui într-o tigaie superficială și marinați, răciți, întorcându-vă o dată sau de două ori, 1 zi.
Lăsați puiul să stea la temperatura camerei cu 1 oră înainte de gătit.
Deschideți orificiile de ventilație pe fundul grătarului și pe capac. Aprindeți un coș mare de brichete de cărbune (aproximativ 10
și turnați-le uniform pe 1 parte a raftului inferior (veți avea un strat dublu sau triplu de cărbune).
Când cărbunele devine alb cenușiu și vă puteți ține mâna la 5 inci deasupra raftului timp de 3 până la 4 secunde, prăjiți puiul în loturi pe raftul ușor uns peste cărbuni până se rumenesc bine pe toate părțile, aproximativ 3 minute pe lot. Mutați puiul ca ars pe partea grătarului fără cărbuni dedesubt, apoi gătiți, acoperit cu capac, până când este gătit, cu 25 până la 30 de minute mai mult.
Preîncălziți arzătoarele la mare, apoi reglați căldura la moderat. Gatiti puiul pana se rumeneste bine pe toate partile, 15-20 de minute. Reglați căldura la minim și gătiți puiul, acoperit cu capac, până când este gătit, cu aproximativ 25 de minute în plus.
· Dacă nu puteți face grătar, puteți prăji puiul în 2 tigăi mari de mică adâncime (adâncime de 1 inch) în treimile superioare și inferioare ale unui cuptor de 400 F de 400 F, schimbând poziția tigăilor la jumătatea prăjirii, 40 până la 45 de minute în total.