Pui la gratar cambodgian (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech)

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că dați pui la grătar Cambodgian (Mann Oeng K ' tem Sor, Marech) o încercare. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 977 calorii, 73G de proteine, și 72g de grăsime pe porție. Pentru $3.21 pe portie, această rețetă acoperă 30% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. Această rețetă este plăcută de 33 de gurmanzi și bucătari. Este perfect pentru Al Patrulea Iulie. Mergeți la magazin și ridicați pui, sare grosieră, piper și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sarea grosieră, puteți urma acest fel principal cu Budincă De Ciocolată Crudă Sănătoasă ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este bun. Încercați Chicken SAML (Curry De Pui Cambodgian), Rulouri De Ouă Cambodgiene, și Sangria Cambodgiană pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Îndepărtați și aruncați grăsimea chiar în interiorul gâtului și cavităților corpului puiului.
Scoateți pachetul de mănuși și lăsați-l deoparte pentru o altă utilizare. Clătiți puiul, în interior și în exterior, sub apă curentă rece, apoi scurgeți-l și ștergeți-l uscat, în interior și în exterior, cu prosoape de hârtie. Spatchcock puiul. Faceți 2 tăieturi adânci până la os în ambele părți ale pieptului de pui și în fiecare picior și coapsă. Tăiați sau pliați vârfurile aripilor înapoi în spatele aripilor.
Așezați pasărea într-un vas de copt nereactiv suficient de mare pentru a o ține.
Așezați jumătățile de usturoi, zahărul și sarea într-un mortar greu și lăsați-le într-o pastă cu un pistil. Lucrați în sosul de soia și sosul de pește. Dacă nu aveți mortar și pistil, combinați usturoiul, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie mic și piureul într-o pastă, apoi lucrați în sosul de soia și sosul de pește. Puneți marinada peste pui, forțând-o în fante și întorcând pasărea pentru a o acoperi bine pe ambele părți.
Lăsați puiul să se marineze la frigider, acoperit, timp de 1 oră până la 4 ore; cu cât marinează mai mult, cu atât aroma va fi mai bogată.
Încălziți uleiul într-o cratiță mică la foc mediu.
Adăugați cățelul de usturoi zdrobit și gătiți până abia începe să se rumenească, aproximativ 1 minut. Folosind o lingură cu fante, transferați usturoiul într-un castron mic rezistent la căldură.
Adăugați semințele de annatto în cratiță cu uleiul și gătiți până când sunt parfumate și rumenite, iar uleiul devine portocaliu, aproximativ 2 minute. Dacă utilizați boia de ardei în loc de semințe de annatto, gătiți-o doar 15 secunde. Strecurați uleiul printr-o strecurătoare de sârmă cu plasă fină în vasul cu usturoiul. Puneți glazura deoparte.
Așezați 1/2 linguriță fiecare de sare și piper și 1/4 linguriță de zahăr, dacă utilizați, în 2 boluri mici atractive. Pregătiți limele; veți adăuga sucul de lămâie în ultimul moment. (A Se Vedea Nota.)
Configurați grătarul pentru grătar direct și preîncălziți-l la mediu. Lăsați o secțiune a grătarului goală pentru o zonă de siguranță.
Când este gata de gătit, periați și ungeți grătarul.
Scurgeți puiul și aruncați marinada și aranjați-o pe grătarul fierbinte sau într-un coș de grătar cu ulei, dacă utilizați, cu pielea în jos. Puneți puiul la grătar până se rumeneste și se gătește, 12 până la 20 de minute pe fiecare parte. Mutați puiul după cum este necesar pentru a evita orice flare-up-uri. Folosiți un termometru pentru carne citit instantaneu pentru a testa coacerea, introducându-l în cea mai groasă parte a coapsei, dar nu astfel încât să atingă un os. Temperatura internă ar trebui să fie de aproximativ 170 F. alternativ, puteți face o tăietură în carnea de pui unde coapsa se conectează la corp; nu ar trebui să existe urme de roșu la os. În ultimele 10 minute de gătit, începeți să periați puiul pe ambele părți cu glazura.
Pentru a servi, transferați puiul, cu pielea în sus, într-un platou.
Lăsați-l să se odihnească aproximativ 2 minute, apoi tăiați-l în bucăți cu un satâr.
Adăugați 2 linguri de suc de lămâie în fiecare castron cu sarea, piperul și zahărul pentru sosul de scufundare și amestecați-l cu o furculiță sau bețișoare până când sarea și zahărul se dizolvă. Pentru a mânca, înmuiați bucățile de pui în sucul de lămâie sărat.
Pui Khmer la grătar folosind metoda indirectă: puteți, de asemenea, să grătiți puiul folosind metoda indirectă, un proces care, deși nu este în mod tradițional Khmer, are avantajul de a elimina orice risc de apariție. Configurați grătarul pentru grătar indirect, așezați o tigaie de picurare în centru și preîncălziți grătarul la mediu.
Așezați pielea de pui marinată cu fața în sus în centrul grătarului peste tigaia de picurare și departe de foc. Acoperiți grătarul și gătiți puiul până se rumenesc și se fierbe, 40 de minute până la 1 oră. Începeți să periați puiul cu glazura în ultimele 15 minute de gătit și ungeți-l din nou la fiecare 5 minute.
Dacă serviți 4 persoane, dublați ingredientele sosului de scufundare și împărțiți-le în 4 boluri.
De La Planet Barbecue! O călătorie electrizantă în jurul traseului de grătar din lume de Steven Raichlen. Copyright 2010 de Steven Raichlen. Publicat de Workman Publishing Company, Inc.