Pui fript clasic cu sos
Puiul fript clasic cu sos ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 55g de proteine, 51G de grăsime, și un total de 759 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 3,06 USD pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Un amestec de vin, cimbru, țelină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma vinul alb sec, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat Cu Vin Alb ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este destul de bun. Încercați Clasic friptură de pui & sos, Friptură de curcan cu sos clasic de tigaie, și Curcan clasic prăjit cu sos de măruntaie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Pentru a pregăti puiul, îndepărtați și aruncați măruntaiele și gâtul din pui; tăiați excesul de grăsime. Începând de la cavitatea gâtului, slăbiți pielea de la sâni și tobe introducând degetele, împingând ușor între piele și carne.
Combinați untul și următoarele 5 ingrediente (prin piper) într-un castron mic. Frecați amestecul de condimente sub pielea slăbită și peste sâni și tobe. Legați capetele picioarelor împreună cu sfoară. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate; tuck sub pui.
Așezați morcovii, țelina și ceapa într-un singur strat într-o tigaie.
Așezați puiul, pieptul în sus, deasupra legumelor.
Coaceți la 375 timp de 40 de minute.
Creșteți temperatura cuptorului la 450 și coaceți încă 20 de minute sau până când un termometru introdus în partea cărnoasă a coapsei înregistrează 17
Folosind clești sau mănuși de cauciuc izolate, scoateți puiul din tigaie, înclinându-vă ușor pentru a scurge sucurile.
Lăsați să stea 15 minute.
Scoateți legumele din tigaie cu o lingură pliată; rezervă.
Pentru a pregăti sosul, așezați o pungă de plastic cu fermoar într-o măsură de sticlă cu 2 căni.
Turnați vinul în pungă; adăugați picături din tigaie.
Lăsați să stea 2 minute (grăsimea se va ridica la vârf). Sigilați punga; decupați cu atenție colțul inferior al sacului.
Scurgeți picăturile în cupa de măsurare, oprindu-vă înainte ca stratul de grăsime să ajungă la deschidere; aruncați grăsimea.
Întoarceți legumele în tigaie.
Adăugați amestecul de vin și bulionul în tigaie; gătiți 10 minute la foc mediu, răzuind tigaia pentru a slăbi bucățile rumenite.
Scoateți legumele din tigaie folosind o lingură cu fante; aruncați.
Combinați făina și apa într-un castron mic, amestecând cu un tel pentru a forma o suspensie; adăugați Suspensie și 1/4 linguriță de sare în tigaie, amestecând continuu. Se fierbe la foc mic 1 minut sau până când este ușor gros.
Îndepărtați pielea de la pui; aruncați. Tăiați puiul și serviți cu sos.