Pui cu patruzeci de catei de usturoi
Puiul cu patruzeci de căței de usturoi ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 6 și costă 5,22 USD pe porție. O porție conține 1311 calorii, 100g de proteine, și 88G de grăsime. 64 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de sare kosher, vin, coniac și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a folosi cognacul, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Coniac Butterscotch ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este solid. Încercați Pui cu patruzeci de catei de usturoi, Pui Cu Patruzeci De Catei De Usturoi, și Pui cu patruzeci de catei de usturoi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Separați cuișoarele de usturoi și aruncați-le într-o oală cu apă clocotită timp de 60 de secunde.
Scurgeți usturoiul și coaja. Pune deoparte.
Uscați puiul cu prosoape de hârtie. Condimentează liberal cu sare și piper pe ambele părți.
Încălziți untul și uleiul într-o oală mare sau cuptor olandez la foc mediu-mare. În loturi, sotează puiul în grăsime, cu pielea în jos mai întâi, până se rumenesc frumos, aproximativ 3 până la 5 minute pe fiecare parte. Întoarceți-vă cu clești sau cu o spatulă; nu doriți să străpungeți pielea cu o furculiță. Dacă grăsimea arde, reduceți căldura la mediu. Când se face un lot, transferați-l pe o farfurie și continuați să sotati tot puiul în loturi.
Scoateți ultimul pui pe farfurie și adăugați tot usturoiul în oală. Coborâți focul și sotati timp de 5 până la 10 minute, întorcându-se des, până se rumenesc uniform.
Adăugați 2 linguri de coniac și vin, reveniți la fierbere și răzuiți bucățile maronii de pe fundul tigaiei. Întoarceți puiul în oală cu sucurile și presărați cu frunzele de cimbru. Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, până când se termină tot puiul.
Scoateți puiul pe un platou și acoperiți cu folie de aluminiu pentru a se încălzi. Într-un castron mic, amestecați împreună 1/2 cană de sos și făină și apoi amestecați-l înapoi în sosul din oală. Ridicați focul, adăugați lingura rămasă de coniac și smântână și fierbeți timp de 3 minute.
Adăugați sare și piper, după gust; ar trebui să fie foarte aromat, deoarece puiul tinde să fie bland.
Se toarnă sosul și usturoiul peste pui și se servește fierbinte.