Pui cu Harissa
Dacă aveți aproximativ 4 ore și 30 de minute de petrecut în bucătărie, puiul cu harissa ar putea fi o rețetă excelentă , fără gluten, fără lactate, paleolitică și primordială de încercat. Această rețetă este pentru 4 persoane. Acest fel principal are 179 de calorii , 25 g de proteine și 7 g de grăsimi per porție. Pentru 1,65 USD per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și cumpărați semințe de chimion, usturoi, boia de ardei și alte câteva ingrediente pentru a o prepara astăzi. Vă este oferită de Allrecipes. O persoană a preparat această rețetă și ar face-o din nou. Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 58% , ceea ce este solid. Chiftelele de miel cu vârtej de tahini, iaurt și harissa , puiul cu caju la oală automată și curryul picant de pui cu nucă de cocos sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Puneți boiaua afumată, usturoiul, chimenul, semințele de chimen, ardeiul chipotle și sosul adobo într-un mojar și pisați-le împreună cu un pistil până obțineți o pastă. Întindeți pasta pe tot pieptul de pui, puneți-l într-un bol, acoperiți-l și dați-l la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Preîncălziți un grătar exterior la foc mediu și ungeți ușor grătarul cu ulei.
Scoateți puiul din marinadă și aruncați excesul de marinadă.
Ungeți pieptul de pui cu ulei de măsline și presărați-l cu sare și piper. Frigeți pieptul de pui la grătar până când carnea prezintă urme de grătar și interiorul nu mai este roz, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.