Plăcintă proaspătă de dovleac cu pepite prăjite sărate
Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 400 de calorii, 8g de proteine, și 21g de grăsime pe porție. Pentru 89 cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Mergeți la magazin și ridicați ghimbir măcinat, zahăr, scorțișoară măcinată și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor este destul de rău. Încercați Pepitas dulci și sărate, Pepitas Prăjite Crocante (Semințe De Dovleac), și Semințe de dovleac cu zahăr brun prăjit dulce și sărat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face crusta, combinați făina, făina de porumb, zahărul și sarea în vasul unui robot de bucătărie și pulsul pentru a combina.
Adăugați untul și pulsați de 4 sau 5 ori, până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere.
Într-un castron mic, amestecați împreună apa cu gheață și gălbenușul de ou.
Adăugați amestecul de ouă în robotul de bucătărie și pulsați până când firimiturile încep să urce pe partea laterală a bolului și își mențin forma atunci când sunt presate împreună. Întoarceți aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată. Folosind mâinile—și puțin mușchi—formați aluatul într-un disc cu diametrul de 5 inci. Înfășurați-l în folie de plastic și dați-l la frigider timp de cel puțin 1 oră înainte de rulare.
Desfaceți aluatul și, folosind un sucitor, întindeți-l pe o suprafață de lucru ușor făinată pentru a forma un cerc de 11 inci. Lucrând rapid și cu atenție, tapetați un vas de plăcintă de 9 inci cu aluatul. Cu vârful degetelor, asigurați-vă că marginea plăcintei este netedă și uniformă. Dați-l la frigider timp de 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Scoateți vasul de plăcintă din frigider. Tapetați crusta cu folie de tablă, asigurându-vă că acoperiți părțile laterale și umpleți-o cu fasole uscată sau greutăți pentru plăcintă.
Coaceți timp de 15 minute. Rotiți vasul și coaceți încă 15 minute, sau până când părțile laterale sunt oarecum ferme și își păstrează forma.
Scoateți folia și coaceți timp de 6 minute, până când fundul crustei pare uscat și coaja are o culoare aurie foarte palidă.
Scoateți vasul din cuptor și lăsați crusta să se răcească. Lăsați cuptorul pornit.
Pentru a face pepitas, amestecați semințele de dovleac, sarea și uleiul într-un castron mic. Împrăștiați semințele pe o foaie mică de copt și prăjiți-le la cuptor timp de 12 până la 15 minute, până când semințele sunt ușor prăjite.
Scoateți foaia de copt din cuptor și lăsați pepitas să se răcească.
Pentru a face umplutura, amestecați jumătate și jumătate și ouăle într-un castron mediu.
Adăugați piureul de dovleac și amestecați bine. Apoi adăugați zahărul brun, scorțișoara, ghimbirul, sarea și cuișoarele și amestecați bine. Umplutura va fi foarte curgătoare.
Se toarnă umplutura în coaja plăcintei.
Presărați pepitas pe umplutură.
Coaceți timp de 25 de minute. Rotiți vasul și coaceți încă 20 de minute sau până când centrul plăcintei se zgâlțâie puțin când atingeți grătarul cuptorului.
Transferați vasul într-o grătar și lăsați plăcinta să se răcească complet.
Retipărit de la One Girl Cookies: Rețete pentru prăjituri, Cupcakes, plăcinte Whoopie și prăjituri de la iubitul lui Brooklyn
Brutărie de Dawn Casale și David Crofton. Copyright 2012 de către one Girl Cookies Ltd. Fotografii Copyright 2012 de Iain Bagwell. Publicat de Clarkson Potter / Publishers, o divizie a Random House, Inc.