Plăcintă de șah cu afine a mamei Hoosier
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați plăcinta de șah cu afine a lui Hoosier Mama. Această rețetă face 8 porții cu 593 calorii, 10g de proteine, și 34G de grăsime fiecare. Pentru $1.3 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați zară, făină de porumb, coajă de aluat de plăcintă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Această rețetă este tipică bucătăriei sudice. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor este destul de rău. Încercați Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie, Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie, și Hoosier Mama ' s Clasic plăcintă cu mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați untul în cuburi de 1/2 inch. Congelați 5 linguri timp de 20 de minute sau peste noapte; răciți restul de 1 1/8 bețișoare la frigider până când sunt gata de utilizare.
Se amestecă oțetul de vin roșu în apa rece și se lasă deoparte.
Combinați făina, sarea și zahărul în vasul unui robot de bucătărie și pulsați de 5 sau 6 ori pentru a combina.
Adăugați untul răcit și amestecați timp de 25 până la 30 de secunde, până când amestecul seamănă cu o masă grosieră.
Adăugați untul congelat și pulsați de 15 până la 20 de ori, până când untul este în bucăți de mazăre.
Adăugați 6 linguri de apă de oțet și pulsați de 6 ori. Aluatul ar trebui să înceapă să arate sfărâmicios. Testați aluatul strângând o cantitate mică în palma mâinii. Dacă se ține ușor împreună, se face. Dacă nu, adăugați 1/2 lingură de apă de oțet și pulsați încă de 3 ori. Repetați acest proces după cum este necesar până când aluatul se ține împreună.
Transferați aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată și frământați împreună până se omogenizează; aluatul nu trebuie să se unească niciodată în robotul de bucătărie.
Împărțiți aluatul în 2 părți egale și rotiți fiecare într-o bilă. Aplatizați ușor bilele și înfășurați separat în folie de plastic.
Lăsați aluatul să se odihnească la frigider până când este gata de Utilizare, cel puțin 20 de minute, dar de preferință peste noapte.
Când este gata de utilizare, scoateți una dintre bilele de aluat din frigider. Celălalt poate fi înghețat, pentru plăcintele viitoare.
Înveliți ușor o formă de plăcintă de 9 inci cu spray de gătit și praf cu făină. Rotiți cositorul pentru a acoperi partea. Întoarceți cositorul și atingeți orice exces de făină.
Alegeți aluatul în cerc ferm de margini și centrați-l pe forma de plăcintă pregătită. Atingeți forma de plăcintă de pe blat de mai multe ori până când aluatul se așează în ea. Apăsați ușor aluatul în colțurile formei de plăcintă cu vârful degetelor.
Pliul șervețelului: apucați marginea aluatului de plăcintă între degetul mare și degetul arătător al mâinii drepte. Aveți grijă să nu scoateți aluatul din forma de plăcintă în timp ce lucrați.
Îndoiți ușor o secțiune de aluat de 1/2 până la 1 inch, astfel încât să indice spre centrul cojii plăcintei.
Așezați degetul mare stâng deasupra primului pli.
Luați o a doua bucată de aluat de plăcintă de 1/2 până la 1 inch între degetul mare și degetul arătător, lângă primul pli și pliați - l ușor ca prima bucată. Repetați acest proces până la capăt în jurul plăcintei. Cu cât faceți mai multe pliuri, cu atât coaja dvs. de plăcintă va fi mai rotundă, dar pliurile mari arată atrăgător de rustic.
Când ați terminat cu pliurile, atingeți forma de plăcintă de tejghea de mai multe ori. Dacă aluatul de plăcintă cade în forma de plăcintă sau se desfășoară și cade de pe marginea formei de plăcintă, desfășurați acea secțiune de aluat și faceți ajustări. Dacă coaja de plăcintă își păstrează forma, apăsați ușor pliurile în jos pe marginea formei de plăcintă.
Așezați coaja de plăcintă terminată cu șervețel în frigider pentru a se odihni cel puțin 20 de minute înainte de utilizare. Cojile bine odihnite își păstrează forma cel mai bine.
Ansamblul plăcintei: Preîncălziți cuptorul la 350 buc.F (180 buc. c).
Scoateți coaja de plăcintă din frigider și așezați-o pe o foaie de copt.
Periați janta cu spălare plăcintă și lăsați-o deoparte.
Combinați zahărul și untul în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul cu palete. Cojiți portocala peste castron și smântână împreună până când sunt ușoare și pufoase.
Adăugați ouăle pe rând, răzuind partea și fundul vasului după fiecare adăugare.
Bateți făina, făina de porumb și sarea împreună într-un castron mic.
Amestecați Zara și pasta de vanilie împreună într-un castron mic sau ulcior.
Adăugați 1/3 din ingredientele uscate în amestecul de unt și amestecați doar pentru a combina. Cu mixerul de stand la scăzut, adăugați jumătate din amestecul de zară și amestecați doar pentru a combina.
Adăugați încă 1/3 din ingredientele uscate și amestecați doar pentru a combina.
Cu mixerul la foc mic, adăugați restul amestecului de zară și amestecați doar pentru a combina.
Adăugați 1/3 final din ingredientele uscate și amestecați doar pentru a combina.
Răzuiește partea și fundul vasului și încorporează orice unt neamestecat. Îndoiți ușor afinele.
Turnați aluatul în coaja de plăcintă pregătită și neteziți blatul cu spatele unei linguri sau a unei spatule.
Coaceți timp de 40 până la 45 de minute, rotind 180 de grade la fiecare 20 de minute. Placinta se face atunci când partea de suseste ușor umflat și a devenit un maro auriu deschis. Se răcește la temperatura camerei.
Se servește la temperatura camerei sau ușor răcit. Praf cu zahăr de cofetari înainte de servire.