Plăcintă cu cartofi
Plăcinta cu cartofi ar putea fi exact desertul pe care îl căutați. Această rețetă este pentru 6 porții, cu 586 de calorii , 11 g de proteine și 24 g de grăsimi fiecare. Pentru 69 de cenți per porție , această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați sare, ceapă, apă și alte câteva ingrediente pentru a o prepara astăzi. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute . Vă este oferită de Taste of Home. Cu un scor de 0% , acest fel de mâncare este foarte prost (dar totuși poate fi reparat). Încercați Supă de cartofi copți cu coji crocante de cartofi prăjiți , Plăcintă cu miel și cartofi dulci și Plăcintă cu cartofi și brânză pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați făina, zahărul și sarea într-un bol; încorporați grăsimea vegetală și untul până se fac sfărâmicioase.
Adăugați apă și amestecați ușor cu o furculiță. Formați aluatul într-o bilă; împărțiți-l în jumătate. Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți o jumătate pentru a încăpea într-o formă de plăcintă de 23 cm. Pentru umplutură, combinați cartofii, ceapa, sarea, piperul și pătrunjelul. Aplicați o lingura în crustă; presărați cu unt.
Întindeți aluatul rămas pentru a se potrivi cu partea de sus a plăcintei; așezați-l peste umplutură. Sigilați și ondulați marginile; faceți mai multe crestături în crusta de sus.
Coaceți la 190°C timp de 1 oră.
Turnați smântâna în crestăturile crustei; introduceți din nou în cuptor pentru 25 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.
Lăsați să stea 5 minute înainte de a tăia.