Plăcintă Cu Afine
Nevoie de o desert fără gluten și vegetarian? Placinta cu afine tarta ar putea fi o super reteta de incercat. Această rețetă face 1 porții cu 1972 calorii, 8g de proteine, și 8g de grăsime fiecare. Pentru $12.6 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de fasole de vanilie, cuișoare măcinate, zahăr șlefuit și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Acesta este adus la tine de Chow. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Plăcintă Cu Afine, Tarta Cu Afine, și Tarta Cu Gem De Afine.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 425 F, aranjați un suport în mijloc și așezați o foaie de copt (suficient de mare pentru a ține plăcinta) sau o piatră de copt pe suport.
Combinați afine, pere și zahăr într-o cratiță mare la foc mediu. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand perele sunt doar fragede si zaharul este dizolvat, aproximativ 20 pana la 25 de minute.
Scurgeți fructele printr-o strecurătoare cu plasă fină, rezervând sucuri într-un castron rezistent la căldură.
Transferați fructele într-un castron mediu și adăugați boabe de vanilie și semințe, cuișoare, sirop de porumb, coajă de portocală și suficiente sucuri rezervate pentru a umezi fructele, aproximativ 1/3 cană. (Sucurile nu trebuie să se adune în fundul vasului.) Se amestecă pentru a se combina; se lasă deoparte să se răcească, cel puțin 10 minute.
Așezați gălbenușul de ou și laptele într-un castron mic și bateți până se combină uniform; pus deoparte.Odată ce aluatul s-a odihnit și umplutura este rece, rulați un disc de aluat de plăcintă pe o suprafață făinoasă la o grosime de 1/8 inch. Căptușiți o farfurie de plăcintă cu adâncime de 9-1/2 inci cu aluatul și tăiați excesul, lăsând o surplombă de 1/2 inci.
Întindeți al doilea disc de aluat pe o suprafață făinoasă la o grosime de 1/4 inch și, folosind un tăietor sau cuțit de patiserie, tăiați o deschidere rotundă de 1 inch în centru.
Turnați umplutura de afine în farfuria de plăcintă și așezați a doua rundă de aluat deasupra pentru a închide. Ciupiți marginea pentru a sigila cele două cruste și pentru a crea o margine decorativă, canelată.
Ungeți amestecul de ouă deasupra plăcintei și presărați cu zahăr șlefuit.
Așezați plăcinta pe piatra sau foaia de copt în centrul cuptorului și coaceți, netulburată, timp de 10 minute. Reduceți căldura la 375 buc. F. gătiți încă 45 până la 50 de minute sau până când crusta devine maro aurie și umplutura este clocotitoare și groasă.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de feliere.Asocierea băuturilor: Dashe Dry Creek Late Harvest Zinfandel, California. Acest Zinfandel de recoltare târzie are toate condimentele și fructele întunecate pentru a ține până la afine și se află pe partea mai uscată a vinurilor de desert, făcându-l un meci perfect noncloying cu acest desert tartă.