Pizza
Nu poți avea niciodată prea multe rețete mediteraneene, așa că încearcă Pizzan. Această rețetă vegetariană lacto ovo servește 6 și costă 70 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 13g de grăsime, și un total de 364 calorii. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 35 ar spune că a lovit locul. Un amestec de ulei de măsline, zahăr, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 4 ore. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 50%, acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Pizza de desert cu unt de arahide congelat (Pizza Treatzza) + VIDEO, Pizza de pui, sparanghel și ciuperci la grătar cu crustă de pizza Blackbird Bakery, și Homemade Mellow ciuperci Pizza Aluat și copie cat Mellowterranean Pizza.
Instrucțiuni
Se amestecă drojdia și zahărul cu 250 ml apă caldă și se lasă să stea 10 minute.
Puneți jumătate din făină într-un mixer de masă cu un cârlig de aluat, turnați amestecul de drojdie și bateți la viteză medie timp de 10 minute (sau amestecați într-un castron, apoi frământați cu mâinile unse în vas timp de 5-10 minute).
Lăsați undeva cald încă 10 minute, apoi adăugați făina și uleiul rămas. Bateți sau frământați până la un aluat pentru încă 5 minute. Puneți într-un castron bine uns, acoperiți cu o cârpă și puneți-l undeva cald pentru a dubla dimensiunea de aproximativ 1 oră.
Pentru sos, încălziți uleiul într-o tigaie la foc moderat.
Adăugați ceapa și gătiți timp de 3 minute, amestecând constant.
Adăugați usturoiul, 1 linguriță sare de mare și 1 linguriță piper negru măcinat și gătiți încă 2 minute.
Adăugați roșiile și aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 20 de minute bune, amestecând ocazional.
Odată ce aluatul dvs. și-a dublat dimensiunea, bateți-l pe o suprafață ușor făinată și frământați timp de 4 minute până când este moale, dar nu prea elastic. Împărțiți în 6 bucăți, rulați în bile și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
Încălziți cuptorul la cea mai înaltă temperatură posibilă (ventilator de 270C în bucătăria Good Food test) și puneți o foaie de copt plată în cuptor.
Cu un sucitor bine înfăinat, întindeți fiecare bilă de aluat cât mai subțire posibil.
Scoateți foaia de copt din cuptor, ulei sau praf cu făină, apoi transferați cu grijă baza de aluat pe ea.
Răspândiți peste o parte din sosul de roșii (îmi place să-l aplic în cantitatea pe care ați întinde Marmite pe pâine prăjită, sau baza va fi moale și va cădea în bucăți), apoi brânza și orice topping doriți.
Gatiti intre 5-10 minute, in functie de temperatura cuptorului, pana cand baza este crocanta si branza topita. Împrăștiați cu busuioc.
Vin recomandat: Sangiovese, Vinul Barbera, Shiraz
Sangiovese, Barbera Wine și Shiraz sunt alegeri excelente pentru Pizza. Cel mai bun vin pentru pizza depinde de topping-uri! Pizza cu sos roșu va necesita un vin roșu cu o anumită aciditate, cum ar fi un barberan sau sangiovese. Adăugați pepperoni sau cârnați și puteți deveni mai îndrăzneți cu un syrah. Fantini Sangiovese cu un rating de 4, 5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 14 dolari pe sticlă.
![Fantini Sangiovese]()
Fantini Sangiovese
Culoare granat, buchet Fructat de căpșuni și cireșe negre cu note vinoase și note de lemn, destul de intense și persistente; corp mediu, cu taninuri ferme și echilibru bun, atracție imediată.Se asortează bine cu salam, feluri de mâncare sărate, carne roșie și brânzeturi.