Piure de cartofi cu șalotă caramelizată

Piureul de cartofi cu șalotă caramelizată ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 331 calorii, 9g de proteine, și 17g de grăsime. Pentru 82 cenți pe porție, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Este adus la tine de retetele mele. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este perfect pentru Ziua Recunostintei. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Un amestec de unt, nucșoară măcinată, sare și piper kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. În general, această rețetă câștigă o scor destul de bun spoonacular de 58%. Rețete similare includ Piure de cartofi Yukon Gold cu șalotă caramelizată, Piure de cartofi cu iaurt cu ardei Chipotle, brânză de capră și șalotă caramelizată, și Piure de cartofi cu șalotă.
Instrucțiuni
Așezați cartofii într-o oală mare și acoperiți cu apă rece. Se aduce la fierbere și se adaugă 2 1/2 linguri de sare. Reduceți căldura și fierbeți până se înmoaie, aproximativ 15 minute. În timp ce cartofii fierb la foc mic, curățați și feliați subțire 5 șalote medii.
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie medie la foc mediu.
Adăugați șalotele și gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 15 minute.
Scurgeți cartofii și reveniți în oală.
Adăugați untul, zeama, smântâna, nucșoara, 1/2 linguriță sare și 3/4 linguriță piper. Puneți cartofii cu un tocător de mână. Îndoiți șalotele în piureul de cartofi înainte de a le transfera într-un vas de servit.Notă de machiaj: cartofii pot fi preparați cu până la 2 ore în avans și păstrați la cald într-un cazan dublu sau oală. Dacă cartofii sunt răciți și apoi reîncălziți, vor deveni uscați și pastoși.