Pilaf De Șofran
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați pilaf de șofran. Pentru $2.74 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 6 porții cu 696 calorii, 58G de proteine, și 25g de grăsime fiecare. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați unt, stoc de carne, orez și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi firele de șofran, puteți urma acest fel principal cu Înghețată De Șofran ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și prietenos cu FODMAP dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este solid. Încercați Ingredientul Secret (șofran): Pilaf de orez șofran și portocaliu cu Orzo și nuci de pin, Pilaf De Șofran, și Pilaf De Orez Cu Șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Topiți untul într-o tigaie la foc mare. Când începe să se rumenească, adăugați orezul și gătiți, amestecând continuu, până devine opac.
Se toarnă 4 căni (1 litru / 1 3/4 halbe) din stoc, se adaugă un vârf de sare și se aduce la fierbere. Reduceți căldura, acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 20 de minute sau până când orezul a absorbit tot lichidul și apar găuri mici la suprafață. Se amestecă șofranul în bulionul rămas, se adaugă la orez și se amestecă ușor.
Așezați un prosop curat deasupra tigaiei, înlocuiți capacul și scoateți-l de pe foc.
Lăsați pilaful să se odihnească 5-8 minute.
Se servește, presărat cu pătrunjel tocat mărunt și brânză rasă. Acesta este un acompaniament excelent pentru carnea sau peștele prăjit sau fiert.
Vefa ' s Kitchen de Vefa Alexiadou, publicat de Phaidon Press, 45,00 USD, www.phaidon.com