Piept de pui Valdostana cu linte fierte
Piept de pui Valdostana cu linte fiert ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 465 calorii, 29G de proteine, și 22g de grăsime fiecare. Pentru $1.61 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 34 ar spune că a lovit locul. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Un amestec de roșii suplimentare, unt, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma făina, puteți urma acest fel principal cu Tarta de mere cu sos de Caramel ca desert. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 76%. Încercați Piept De Pui Fiert Mexican Mărunțit, Pollo alla Valdostana (pui cu Prosciutto și brânză Fontina), și Linte Puy Fierte pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pregătiți lintea fiartă cu spanac prin pas
Preîncălziți cuptorul la 375 F. Tăiați orice exces de grăsime, piele și cartilaj din bucățile de pui.
Așezați o bucată de prosciutto peste fiecare piept de pui, tundând și stratificând fiecare, astfel încât să acopere pieptul de pui cât mai îngrijit posibil. Folosind spatele unui cuțit mare, bateți ușor prosciutto-ul în pui, astfel încât să adere. Dragați pieptul de pui în făină pentru a le acoperi ușor și atingeți orice exces de făină.
Încălziți 2 linguri de unt și ulei de măsline într - o tigaie de 12 până la 14 inci cu un mâner rezistent la cuptor până când untul spumează.
Așezați în tigaie cât mai multe bucăți de pui, cu prosciutto în jos, după cum se va potrivi fără a atinge. Gatiti doar pana cand incep sa se rumeneasca, aproximativ 2 minute. (Gătitul excesiv va întări prosciutto-ul.) Întoarceți puiul și gătiți până când a doua parte se rumeneste, aproximativ 3 minute. Repetați, dacă este necesar, cu pieptul de pui rămas, îndepărtând puiul rumenit pentru a face loc. Reglați căldura în timp ce lucrați, astfel încât puiul să nu ardă sau să se lipească pe alocuri.
Se toarnă vinul în tigaie și se agită ușor pentru a disloca orice bucăți maro care se lipesc de tigaie. Se fierbe până se reduce la jumătate.
Se toarnă bulionul de pui în tigaie și se distribuie roșiile zdrobite și restul de 2 linguri de unt între bucățile de pui. Condimentează ușor cu sare și piper. Aduceți la fierbere, apoi coborâți focul, astfel încât sosul să fiarbă, înclinând tigaia pentru a amesteca sosul. Drapați Fontina feliată peste bucățile de pui pentru a le acoperi complet. Punctați centrul fiecărui piept de pui cu un cerc mic de sos de roșii sau o movilă mică de roșii zdrobite și presărați brânza rasă.
Introduceți tigaia în cuptor și coaceți până când puiul este fiert, sosul clocotește, iar brânza se rumeneste ușor în jurul marginilor, aproximativ 10 minute.
În timp ce puiul este la cuptor, terminați lintea fiartă.
Scoateți foarte atent tigaia pe plită și lăsați să stea un minut sau două înainte de servire.
Puneți o movilă de linte pe centrul unei farfurii calde, acoperiți cu un piept de pui și lingurați o parte din sosul din jurul lintei.
* Cereți prosciutto tăiat puțin mai gros decât hârtia subțire. Veți avea nevoie de șase felii dacă fiecare felie are aproximativ aceeași dimensiune ca un piept de pui. Cumpărați mai multe sau mai puține felii, după cum este necesar.
Retipărit cu permisiunea bucătăriei italo-americane a Lidiei de Lidia Bastianich. 2001 Knopf