Pește-spadă glazurat de Tamarind cu sos de Lime, coriandru și Tamarind

Peștele-spadă glazurat de Tamarind cu sos de Lime, coriandru și Tamarind este un fără gluten, fără lactate și pescatarian felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 41G de proteine, 30g de grăsime, și un total de 539 calorii. Această rețetă servește 2 și costă 5,54 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați o mână de coriandru, sos de soia, fripturi de pește-spadă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a utiliza până cuburi de gheata ai putea urma acest curs principal cu Nectarine, mure și pecan Sundaes ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Pește prăjit Thailandez întreg crocant cu sos de tamarind de ghimbir și Pilaf de orez cu nucă de cocos-coriandru, Imli Aur Dhaniye Ki Hari Chutney (Tamarind & Coriandru Dip ) , și Linte Și Basmati Cu Tamarind, Nucă De Cocos, Coriandru Și Negru.
Instrucțiuni
Începeți să faceți glazura: înmuiați unul dintre cuburile de pastă de tamarind într-un castron mic cu aproximativ două linguri de apă foarte fierbinte.
Lăsați-l să stea, amestecând ocazional, în timp ce pregătiți sosul pentru pește.
Puneți coriandrul, usturoiul, tamarindul, 2 linguri plus o linguriță de sos de soia, ceapa, șalotele, hamsiile sau pasta de hamsii și sucul de jumătate de var în robotul de bucătărie. Trageți tamarindul în bucăți mici înainte de a-l pune în robotul de bucătărie, pentru a vă asigura că nu există semințe tari în el. Dacă doriți căldură, adăugați un chili proaspăt care a fost tocat grosier.
Procesați timp de aproximativ zece secunde, răzuiți, procesați din nou, răzuiți și, dacă este necesar, procesați a treia oară. Vrei ca bucățile să fie mici și amestecul să fie bine combinat, dar nu vrei un piure lichid.
Încălziți uleiul vegetal într-o cratiță mică, grea, cu capac. Înainte de a începe să fumeze, adăugați amestecul de ceapă, coriandru și tamarind și amestecați bine. Se fierbe timp de aproximativ zece minute, amestecând ocazional.
Puneți capacul și lăsați-l deoparte. Va rezista, nerefrigerat, câteva ore.
Pregătiți peștele: aprindeți grătarul la foc mediu sau preîncălziți cuptorul la setarea broiler. Dacă se fierbe, puneți niște folie pe tigaie. Uscați fripturile de pește-spadă și presărați bine cu sare. Frecați uleiul de măsline. Sucați încă o jumătate de lime și lăsați-o deoparte.
Finalizați realizarea glazurii: apăsați pulpa de tamarind printr-o strecurătoare fină.
Adăugați sucul de jumătate de var și o linguriță de sos de soia. Sucați cealaltă jumătate de tei și lăsați-o deoparte.
Prăjiți semințele de dovleac, dacă folosiți: Preîncălziți cuptorul la aproximativ 375 de grade Fahrenheit. Prăjiți semințele de dovleac pe o foaie de copt tapetată cu pergament, pe raftul superior al cuptorului, rotind o dată, timp de aproximativ cinci minute, sau până se rumenesc ușor.
Scoateți din cuptor și aruncați într-un castron cu 1 linguriță de sos de soia sau mai mult după gust. Puneți din nou la cuptor pe tigaia tapetată cu pergament timp de 2-3 minute.
Scoateți și puneți deoparte.
Gătiți peștele: când grătarul sau broilerul este fierbinte - doriți ca cărbunii să fie albi-gătiți peștele pe o parte timp de 3-5 minute minute, în funcție de grosimea fripturilor și de cât de bine vă place peștele-spadă gătit.
În timp ce peștele se gătește la grătar, aduceți sosul la foc mic la foc mediu.
Adăugați vinul de orez și gătiți un minut sau două. (Când fierb, nu străpung folia, ca să pot colecta sucurile, pe care apoi le strecor și le adaug în sos în acest moment.) Gustați sosul și adăugați mai mult suc de lămâie-sau un vârf de zahăr dacă este prea tartă-și sare, după gust.
Întoarceți peștele și ungeți cu glazura de tamarind. Gatiti a doua parte, apoi intoarceti inca o data si ungeti din nou, gatind doar aproximativ zece sau cincisprezece secunde.
Se ornează cu semințele de dovleac prăjite tamari, dacă se utilizează.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru pește. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Un amestec de trei podgorii grozave, acest strugure viu creează un vin prietenos cu mâncarea, luminos și pur. Acidul tăiat cu cuțit, cu pere, sorbet de lămâie, condimente și iasomie îți face gura apă și mâinile să tremure.