Pere caramelizate cu mascarpone de stafide de rom
Perele caramelizate cu mascarpone de stafide de rom necesită aproximativ 1 oră și 12 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 4 și costă 2,37 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 62g de grăsime, și un total de 952 calorii. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți prăjituri amaretto, ROM, stafide aurii și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. În general, această rețetă câștigă un nu atât de spectaculos scor spoonacular de 21%. Rețete similare sunt Cotlete de porc în sos cremos de șampanie și pâine de stafide cu Mascarpone și pere, Pere Marsala cu brânză Mascarpone, și Pere de vin roșu cu umplutură de Mascarpone.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F.
Începeți prin înmuierea stafidelor.
Se toarnă apă fierbinte peste stafide și se adaugă rom. Acoperiți cu folie de plastic și puneți deoparte în timp ce pregătiți restul vasului - lăsați să se odihnească cel puțin 45 de minute
Împărțiți perele pe tulpina și pielea de reținere din mijloc. Folosind un balon de pepene galben, scoateți miezurile.
Adăugați zahăr brun și unt într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare până când tocmai s-a topit.
Adăugați zeama de lămâie și perele, tăiate cu fața în jos, la tigaie, apoi ungeți cu unt topit și zahăr. Pop în cuptor timp de 15 până la 17 minute până când perele sunt fragede. Când ați terminat scoateți din cuptor și ungeti încă o dată.
Bateți ușor crema de mascarpone pentru a o slăbi. Strângeți stafidele și pliați ușor în cremă.
Serviți perele pe o farfurie acoperită cu o lingură de cremă de mascarpone și stropiți cu sucuri de tigaie de pere. Se acoperă cu fursecuri amaretto sfărâmate.;