Pere caramelizate cu alune prăjite și Sorbet de ciocolată
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 577 calorii, 5g de proteine, și 16g de grăsime per portie. Această rețetă servește 8. Pentru $ 2.78 pe portie, această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Un amestec de zahăr superfin, brandy, sorbet de ciocolată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 23%. Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare includ Tavă-bezea coaptă cu pere, smântână, alune prăjite și sos de ciocolată, Salată de spanac pentru copii cu pere, ceapă roșie, afine și alune prăjite, și Tort De Ciocolată Fără Făină Cu Alune Prăjite.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Aliniați o tigaie mare cu margini cu hârtie pergament.
Întindeți alunele într-o altă tigaie (necăptușită) și coaceți doar până când începeți să deveniți aurii sub piei, 5 până la 7 minute.
Se toarnă într-un prosop de bucătărie curat și se freacă pentru a îndepărta cât mai multe piei.
Într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, amestecați alunele cu zahărul superfin.
Coaceți până când zahărul este ușor rumenit, aproximativ 20 de minute.
Scoateți din cuptor și amestecați imediat.
Așezați la foc mediu-mare pe aragaz și gătiți, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când zahărul se topește și se rumenesc, aproximativ 2 minute.
Se toarnă imediat în tigaia căptușită și se separă ușor alunele cu lingura.
Între timp, curățați perele, lăsându-le întregi și cu tulpini intacte. Cu capătul mare al unui baller de pepene galben, scoateți fundul miezurilor din pere; apoi cu capătul mai mic, săpați mai adânc și scoateți semințele.
Tăiați o felie subțire de pe fund, astfel încât perele să stea plate.
Preîncălziți cuptorul la 40
Topiți untul într-o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu-mare. Când începe să se rumenească, adăugați pere și gătiți, întorcând ușor ocazional cu 2 linguri de lemn, până se rumenesc peste tot, 5 până la 7 minute.
Presărați perele cu zahăr granulat și continuați să gătiți și să întoarceți perele până când zahărul este caramelizat și gros, aproximativ 5 minute.
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați țuica. Reveniți la căldură și fierbeți până când lichidul este redus la un sirop gros, cu bule, 10 până la 12 minute.
Se toarnă 1/2 cană de apă foarte fierbinte și se așează perele în poziție verticală în tigaie. Aduceți lichidul la fierbere; transferați tigaia în cuptor.
Coaceți, ungând la fiecare 15 minute, până când perele sunt fragede când sunt străpunse și lichidul s-a îngroșat din nou și este auriu închis, 25 până la 30 de minute. Dacă lichidul se reduce prea repede, adăugați mai multă apă, 1/4 cană la un moment dat.
Lăsați perele să se răcească ușor în lichid, bătând des.
Transferați perele în boluri puțin adânci. Se amestecă sucul de lămâie în sirop, apoi se pune lingura peste pere.
Adăugați o lingură de sorbet de ciocolată în fiecare bol și presărați cu alune prăjite.
Faceți înainte: puteți prăji alunele cu până la 3 zile înainte; depozitați etanș la temperatura camerei. De asemenea, puteți coace perele (prin pas
până la 4 ore înainte; lăsați să stea la temperatura camerei. Reîncălziți la foc mediu, bătând perele cu sirop, aproximativ 3 minute.