Peach Tarte Tatin
Peach Tarte Tatin este un vegetarian desert. Această rețetă servește 8 și costă 94 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 3G de proteine, 16g de grăsime, și un total de 318 calorii. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați sirop de porumb, apă, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 18%, acest fel de mâncare nu este atât de remarcabil. Încercați Peach Tarte Tatin, Peach Tarte Tatin, și Peach-Nectarine Tarte Tatin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 F.
Combinați zahărul, 3 linguri de apă și siropul ușor de porumb într-o tigaie mică antiaderentă. Se amestecă la foc mediu până se dizolvă zahărul. Creșteți căldura; fierbeți fără a amesteca până când siropul are o culoare chihlimbar profundă, ocazional perindând părțile laterale ale tigaiei cu perie de patiserie umedă și tigaie învârtită, aproximativ 7 minute.
Se ia de pe foc. Amestecați rapid untul nesărat, sucul proaspăt de lămâie și sarea. Turnați imediat caramelul într-o tigaie antiaderentă cu diametrul de 9 inci, cu laturile înalte de 1 1/2 inci.
Așezați sferturi de piersici necojite, cu pielea în jos, în cercuri concentrice deasupra caramelului în tigaie, acoperind complet caramelul.
Coaceți până când piersicile sunt doar fragede, aproximativ 30 de minute.
Scoateți tava de tort din cuptor.
Întindeți foaia de foietaj pe suprafața de lucru ușor făinată până la pătratul de 12 inci. Folosind fundul sau placa de tartă cu diametrul de 10 inci ca ghid, decupați rotund. Pierce patiserie peste tot cu furculiță. Acoperiți piersicile în tava de tort cu patiserie rotundă; apăsați patiseria în jurul piersicilor la marginea tăvii de tort.
Coaceți tarta până când patiseria este umflată și aurie adâncă, aproximativ 27 de minute. (Poate fi pregătit cu 6 ore înainte.
Lăsați să stea în tigaie la temperatura camerei. Reîncălziți tarta în cuptorul 350 F pentru 10 minute înainte de a continua.)
Lasă tarta să se odihnească 5 minute.
Tăiați în jurul marginii tăvii de tort pentru a slăbi patiseria.
Așezați platoul mare peste tigaia pentru tort. Folosind mănuși de cuptor, țineți tigaia și platoul ferm împreună și inversați, permițând tarta să se așeze pe platou. Ridicați cu grijă tava de tort. Rearanjați orice piersici care ar fi putut fi dislocate. Tarta rece 30 de minute.
Se presara cu coaja de lamaie.
Tăiați tarta caldă în pene; se serveste cu frisca.