Pastitsio
Pastitsio ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $2.57 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. O porție conține 912 calorii, 42G de proteine, și 59G de grăsime. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 15 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână pătrunjel, conserve de roșii, ulei și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma untul, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Unt De Scorțișoară ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Pastitsio, Pastitsio, și Pastitsio.
Instrucțiuni
Scurgeți și puneți în tava de copt. Ar trebui să-l aruncați în unt, ulei sau margarină pentru a nu se lipi. Apoi adăugați o cantitate generoasă de brânză rasă și aruncați. De asemenea, aveți opțiunea de a pune jumătate din paste în vas, de a umple stratul din mijloc cu sos de carne și de a adăuga mai multe paste deasupra. De asemenea, aveți o altă opțiune de a arunca pastele și sosul de carne împreună și de a le lăsa așa. Fă orice îți dorește inima. De asemenea, puteți arunca câteva albușuri de ou. Bateți-le puțin cu o furculiță, apoi aruncați-le cu mâinile în amestecul de paste. Fac asta doar ca să nu irosească ouăle. Chiar nu îl face mai gustos sau altceva.Pentru sosul de carne într-o oală mare, sotati ceapa, usturoiul și pătrunjelul în ulei până când ceapa devine translucidă. Apoi adăugați pasta de roșii (opțional) și amestecați câteva secunde. Se condimentează cu sare și piper.
Adăugați carne tocată. Se amestecă, se lasă să elibereze niște suc. Ați putea, în acest moment, să adăugați un strop de vin roșu pentru schimbarea gustului, dar chiar nu este necesar.
Adăugați roșiile tocate, cuișoarele și scorțișoara și lăsați roșiile să elibereze puțin suc. Se amestecă.
Adăugați sosul de roșii sau roșiile zdrobite și amestecați. Gust pentru sare.
Adăugați o cană sau două de apă, aduceți la fierbere, reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de o oră și jumătate sau până când nu mai rămâne apă în oală.Acum, așa cum am spus mai devreme, aveți opțiunea de a stratifica sosul de carne sau de a-l amesteca cu pastele.Pentru bchamel, într-o cratiță la foc mic, topiți un băț și jumătate de unt.Adăugați treptat făină și bateți până când rouxul formează o minge gunky și nu mai puteți amesteca.Adăugați treptat 6 căni de lapte și bulionul (dacă doriți). Aș spune chiar 5 și 1/2, pentru că îmi place sosul meu foarte gros. Amestecați ocazional și asigurați-vă că îndepărtați făina prinsă în jurul marginilor cu o spatulă de cauciuc și bateți din nou. Odată ce sosul se îngroașă, scoateți-l de pe foc.
Adăugați brânza rasă, gălbenușurile de ou (încet, astfel încât să nu se coaguleze în timp ce bateți foarte repede), nucșoara.
Adăugați un vârf de sare (dacă este necesar)și piper. Dacă vă place sosul cremos, faceți-l cu cele șase căni complete de lapte.Asigurați-vă că pastele și sosul de carne sunt la un nivel uniform în tigaie, apoi turnați bchamel deasupra. Chiar și cu o spatulă.Puteți completa cu mai multă brânză rasă, nucșoară, scorțișoară sau chiar pesmet.
Coaceți într-un cuptor de 350 de grade timp de aproximativ 40 de minute sau până când blatul devine maro auriu.În cele din urmă și cel mai important, lăsați pastitsio să se odihnească o oră sau două înainte de a mânca. Bchamelul trebuie să se întărească și să se solidifice puțin. Dacă nu așteptați, sosul va țâșni.