Parfait de banane și praline congelate
Parfaitul de banane și praline congelate necesită în jur 40 minute de la început până la sfârșit. Pentru 62 de cenți pe porție, veți obține un desert care servește 8. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană fără gluten și lacto ovo are 500 de calorii, 4G de proteine, și 24g de grăsime pe porție. 88 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Această rețetă de la BBC Good Food necesită zahăr tos, smântână dublă, dar banane și suc de lămâie. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este bun. Încercați Sufleuri De Praline Congelate, Plăcinte Cu Parfait De Arahide Congelate, și Parfait De Banane pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face pralina, puneți zahărul într-o tigaie grea cu 3 lingurițe de apă.
Se pune la foc mic până când zahărul s-a dizolvat și este limpede. Nu amestecați, altfel se va cristaliza. Creșteți căldura și bulele la un caramel întunecat (vezi tehnica video), aproximativ 5 minute.
Se ia de pe foc, se amestecă prin nuci, apoi se răstoarnă pe o tavă de copt antiaderentă ușor unsă.
Se întinde la nivel și se lasă să se răcească. Aveți grijă, deoarece tava se va încălzi foarte mult.
Când pralina este rece și fragilă, rupeți-o în bucăți. Apoi, folosind capătul unui sucitor, zdrobiți-l până când este destul de bine zdrobit. Dacă acest lucru se dovedește a fi o muncă grea, introduceți vârful într-un robot de bucătărie și pulsați până la textura pesmetului grosier.
Căptușiți o cutie de pâine de 1,2 litri cu o fâșie de pergament de copt (această cutie de dimensiuni oferă o formă îngrijită, dar puteți seta parfaitul în orice formă de tablă, sau bazine individuale de budincă sau ramekine). Într-un castron, zdrobiți bananele cu jumătate de suc de lămâie până când aveți o pură brută, apoi dați deoparte.
Puneți crema într-un castron și bateți până își păstrează forma, dar este încă puțin moale. Într-un alt castron foarte curat și folosind un tel electric foarte curat, bateți albușurile cu un strângeți mai mult suc de lămâie până se înțepenesc. Adăugați încet zahărul până când aveți o bezea rigidă și strălucitoare.
Îndoiți ușor frișca și bezea împreună, apoi adăugați banana și cea mai mare parte a pralinei, lăsând aproximativ 4 linguri de servit. Puneți lingura în forma de pâine, neteziți blatul și congelați până când este ferm, de preferință peste noapte.
Pentru a servi, scoateți parfaitul din congelator cu 10 minute înainte de servire și lăsați-l la frigider să se înmoaie ușor. Între timp, feliați bananele pe o pantă, permițând 3 felii pentru fiecare porție.
Așezați feliile pe o tavă de copt așezată pe o placă de lemn și împrăștiați puternic cu zahărul. Folosiți o torță pentru a carameliza banana, apoi lăsați-o deoparte. Fiți foarte atenți, deoarece tava va fi extrem de fierbinte. Dacă nu aveți o suflantă, așezați feliile într-o tigaie fierbinte și uscată și căutați părțile acoperite cu zahăr până când sunt caramelizate. Ridicați-le și răsturnați-le într-o tavă.
Pentru a se așeza, presărați o linie îngrijită de pralină chiar în afara centrului pe fiecare farfurie. Aranjați feliile de banană caramelizată în unghiuri opuse. Desfaceți parfaitul, apoi folosiți un cuțit încălzit pentru a îngriji părțile laterale și tăiați-l în felii groase de deget.
Așezați felia pe partea opusă a farfuriei de banană și serviți imediat.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegeri excelente pentru Parfait. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. NV Johnson Estate Cream Sherry cu un rating de 5 stele din 5 pare un meci bun. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "