Orez șofran cu Chorizo
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați orezul cu șofran cu Chorizo. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și prietenoasă cu fodmap are 508 calorii, 12g de proteine, și 22g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 1,65 USD pe porție. Această rețetă este plăcută de 31 de gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână sare, bulion de pui, apă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 86%. Acest scor este extraordinar. Rețete similare includ orez cu șofran sau orez kesar , cum se face orez cu șofran, Ingredientul Secret (șofran): Pilaf de orez șofran și portocaliu cu Orzo și nuci de pin, și Scoici aburite cu Chorizo, citrice și Aioli de șofran.
Instrucțiuni
Puneți bulionul de pui într-o cratiță mică și încălziți la foc mediu. Când este cald, întoarceți focul la minim și păstrați-l pe arzător.
Într-un castron mic, combinați apă fierbinte și fire de șofran. Se amestecă până se dizolvă.
Într-o tigaie mare de sote, amestecați orezul și apa de șofran. Se aduce la fierbere, amestecând ocazional. Când orezul a absorbit cea mai mare parte a lichidului, adăugați o cană de bulion cald. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand bulionul este absorbit. Continuați să adăugați stoc, câte o cană, până când orezul este pufos, dar totuși al dente, aproximativ 20 de minute.
În timp ce orezul absoarbe stocul, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mică de sote la foc mediu.
Adăugați chorizo tăiat cubulețe și gătiți până când chorizo s-a crocant și a eliberat o parte din grăsimea sa, 3-4 minute.
Când orezul este doar al dente, adăugați mazăre congelată și chorizo (inclusiv orice ulei din tigaia sote). Continuați să gătiți până când mazărea este încălzită, aproximativ 1 minut.
Scoateți orezul de pe foc și amestecați uleiul de măsline rămas. Condimentează cu sare și piper după gust.