Orez cu linte și legume la cuptor
Orezul cu linte și legume la cuptor ar putea fi exact aperitivul pe care îl căutați. Vă urmăriți silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto-ovo-vegetariană și vegană are 252 de calorii , 11 g de proteine și 2 g de grăsimi per porție. Pentru 60 de cenți per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este pentru 6 persoane. O persoană a preparat această rețetă și ar face-o din nou. Această rețetă de la Allrecipes necesită sos de roșii, orez, apă și dovlecei. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute . Per total, această rețetă obține un scor bun de 63% . Încercați Burgerii Vegetariani cu Linte , Supa Vegetariană de Linte și Legumele la Cuptor de Vară pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți orezul și 1 cană de apă într-o oală și aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți focul la mic și fierbeți la foc mic timp de 20 de minute.
Puneți lintea într-o oală cu restul de 1 1/2 căni de apă și aduceți la fierbere. Fierbeți timp de 15 minute sau până se înmoaie.
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul.
Adăugați roșiile, țelina, morcovii, dovleceii și jumătate din sosul de roșii. Condimentați cu jumătate de busuioc, jumătate de oregano, jumătate de chimen, sare și piper. Gătiți până când legumele sunt fierte.
Într-o caserolă, amestecați orezul, lintea și legumele. Adăugați deasupra sosul de roșii rămas și presărați cu busuioc, oregano și chimen rămase.
Coaceți 30 de minute în cuptorul preîncălzit, până face bule.