Orez Cu Ceai De Scoici
Scallop Tea Rice ar putea fi doar băutura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian are 399 calorii, 14g de proteine, și 3G de grăsime pe porție. Pentru $ 8.33 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați icre de somon, sake, ceapă verde și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Încercați Scallop-plăcintă cu orez sălbatic într-o crustă de alune, Ceai Cu Gheață Thailandez, și Long Island Iced Tea pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Clătiți orezul în strecurătoare sub apă curentă rece până când apa curge limpede; scurgeți bine.
Transferați orezul într-o cratiță medie grea.
Adăugați 2 căni de suc de scoici, 1 lingură de sos de soia, 1 lingură de sake, ghimbir, zahăr și sare; se aduce la fierbere. Reduceți căldura la mediu-scăzut, acoperiți și fierbeți 10 minute.
Se ia de pe foc; lăsați să stea, acoperit, până când tot lichidul este absorbit și orezul este fraged, aproximativ 10 minute.
Așezați frunzele de ceai verde în ceainic mediu.
Se toarnă 2 căni de apă clocotită; acoperiți și lăsați să se absoarbă în timp ce pregătiți scoici.
Aduceți restul de 1/2 cană de suc de scoici, 2 linguri de sos de soia și 2 linguri de sake pentru a fierbe într-o tigaie mică.
Adăugați scoici; acoperiți și reduceți căldura la mediu-scăzut. Gatiti 30 de secunde. Întoarceți scoicile; acoperiți și gătiți 30 de secunde. Folosind lingura cu fante, transferați scoici pe farfurie; rezervați lichidul de gătit în tigaie. Feliați fiecare scoică în jumătate orizontal pentru a crea 2 runde.
Împărțiți orezul în 4 boluri de supă puțin adânci. Lingura rezervate scoică gătit lichid în jurul orez. Aranjați scoici, tăiați cu fața în sus, deasupra orezului.
Presărați icre de somon, semințe de susan și ceapă verde. Se strecoară ceaiul fierbinte peste scoici.
Serviți, trecând wasabi alături.
* Disponibil în tuburi pe piețele japoneze și în secțiunea Asian foods a unor supermarketuri.