Orez Cu Bijuterii

Orez Cu Bijuterii
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați orezul cu bijuterii. Această rețetă servește 6. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 536 calorii, 8g de proteine, și 19g de grăsime pe porție. Pentru $1.65 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați orez basmati, ceapă, portocală și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Orez Cu Bijuterii, Orez Auriu Cu Bijuterii, și Orez Persan Cu Bijuterii.

Instrucțiuni

1
Preîncălziți cuptorul la 350.
Echipamente pe care le vei folosi
CuptorCuptor
2
Întindeți fisticul pe o foaie de copt cu margini și prăjiți până abia începe să se rumenească, aproximativ 4 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Nuci De FisticNuci De Fistic
Kilograme De Mure (aproximativKilograme De Mure (aproximativ
Pentru întindere Pe Pâine Prăjită Dacă Se DoreștePentru întindere Pe Pâine Prăjită Dacă Se Dorește
Echipamente pe care le vei folosi
Foaie De CoptFoaie De Copt
3
Se transferă pe o farfurie, se lasă să se răcească, apoi se toacă grosier.
4
Întindeți migdalele pe aceeași foaie de copt și prăjiți până se rumenesc, 5-8 minute; lasa sa se raceasca. Puneți nucile deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
MigdaleMigdale
Kilograme De Mure (aproximativKilograme De Mure (aproximativ
Pentru întindere Pe Pâine Prăjită Dacă Se DoreștePentru întindere Pe Pâine Prăjită Dacă Se Dorește
NuciNuci
Echipamente pe care le vei folosi
Foaie De CoptFoaie De Copt
5
Așezați orezul într-o sită cu ochiuri fine și clătiți sub apă rece până când apa curge limpede. Gatiti orezul intr-o oala mare cu apa clocotita cu sare, amestecand ocazional, pana cand boabele s-au prelungit, dar sunt inca ferme, 6-7 minute; scurgeți și clătiți sub apă rece.
Ingrediente de care veți avea nevoie
BoabeBoabe
ApăApă
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
SitaSita
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
6
Întindeți orezul pe o altă foaie de copt cu margini; lasa sa se raceasca.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Kilograme De Mure (aproximativKilograme De Mure (aproximativ
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
Foaie De CoptFoaie De Copt
7
Între timp, folosind un cojitor de legume, îndepărtați coaja de portocală și feliați subțire pe lungime (rezervați carnea pentru o altă utilizare). Aduceți zahărul și 1 cană de apă la fiert într-o cratiță medie, amestecând pentru a dizolva zahărul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
LegumeLegume
PortocaliuPortocaliu
ZahărZahăr
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
PeelerPeeler
Tigaie Cu SosTigaie Cu Sos
8
Adăugați coaja de portocală și morcovii, reduceți focul și fierbeți, amestecând ocazional, până când morcovii sunt fragede, 15-20 de minute; se scurge și se lasă deoparte (se aruncă siropul).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De PortocalaCoaja De Portocala
MorcovMorcov
SiropSirop
9
Combinați afine și stafide într-un castron mic și acoperiți cu apă fierbinte; lasa la macerat 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
StafideStafide
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
10
Se scurge și se lasă deoparte.
11
Așezați șofranul într-un alt castron mic și adăugați 1/4 cană de apă fierbinte; pus deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
12
Încălziți untul și 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
UntUnt
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
13
Se adaugă ceapa, se condimentează cu sare și se gătește, amestecând des, până se înmoaie și începe să se rumenească, 8-10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CeapăCeapă
SareSare
14
Adăugați cardamom, chimen, turmeric și 1 lingură de amestec de șofran. Gatiti, amestecand constant, pana cand parfumati, aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
TurmericTurmeric
șofranșofran
ChimenChimen
15
Reduceți căldura la minim, adăugați afine și stafide și gătiți, amestecând des, aproximativ 3 minute. Se amestecă nucile rezervate și coaja de portocală și amestecul de morcovi; condimentează cu sare. Puneți deoparte amestecul de fructe și nuci.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De PortocalaCoaja De Portocala
StafideStafide
MorcovMorcov
FructeFructe
NuciNuci
SareSare
16
Încălziți restul de 3 linguri de ulei într-o oală mare și grea, la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
17
Adăugați jumătate de orez, răspândind uniform; se acoperă cu amestec de fructe și nuci, apoi rămâne orez, răspândind uniform. Folosind capătul unei linguri de lemn, introduceți 5-6 găuri în orez până la fundul oalei (pentru a ajuta la eliberarea aburului și a ajuta orezul să gătească uniform).
Ingrediente de care veți avea nevoie
FructeFructe
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De LemnLingura De Lemn
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
18
Stropiți amestecul de șofran rămas peste orez.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
OrezOrez
19
Așezați un prosop de bucătărie curat peste oală, acoperiți cu un capac etanș și fixați marginile libere ale prosopului deasupra capacului, folosind o bandă de cauciuc sau o bandă de mascare.
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De BucătărieProsoape De Bucătărie
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
20
Gatiti pana cand oala incepe sa se abureasca, 5-8 minute. Reduceți căldura la foarte scăzut și gătiți, fără a amesteca, până când orezul este fraged și stratul inferior de orez este rumenit și crocant, 30-40 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
21
Scoateți orezul într-un castron larg de servire, rupând crusta de jos în bucăți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânza Procesată (Velveeta), Tăiată în Cuburi De 1/4 InchBrânza Procesată (Velveeta), Tăiată în Cuburi De 1/4 Inch
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
22
Faceți înainte: amestecul de fructe și nuci poate fi făcut cu 2 zile înainte. Acoperiți separat amestecul de fructe și nuci și amestecul de șofran rămas și răciți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
FructeFructe
DificultateExpert
Gata În45 m.
Porții6
Scor De Sănătate7
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista