Orez Basmati În Stil Indian
Orezul basmati în stil Indian necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Pentru 61 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest fel de mâncare are 224 calorii, 4G de proteine, și 5g de grăsime per portie. Această rețetă servește 6. 2 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de semințe de chimen, păstăi de cardamom, bucată de scorțișoară și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Este adus la tine de Toțiretete. În general, această rețetă câștigă un nu atât de uimitor scor spoonacular de 35%. Rețete similare includ Orez Basmati În Stil Indian, Curry de năut (stil Indian) peste orez Basmati, și Somon Indian condimentat cu orez Basmati.
Instrucțiuni
Puneți orezul într-un castron cu suficientă apă pentru a acoperi. Puneți deoparte să se înmoaie timp de 20 de minute.
Încălziți uleiul într-o oală mare sau cratiță la foc mediu.
Adăugați bățul de scorțișoară, păstăile de cardamom, cuișoarele și semințele de chimen. Gatiti si amestecati timp de aproximativ un minut, apoi adaugati ceapa in oala.
Se sotează ceapa până se rumenesc bogat, aproximativ 10 minute.
Scurgeți apa din orez și amestecați în oală. Gatiti si amestecati orezul timp de cateva minute, pana cand se prajeste usor.
Adăugați sare și apă în oală și aduceți la fierbere. Acoperiți și reduceți căldura la minim. Se fierbe timp de aproximativ 15 minute sau până când toată apa a fost absorbită.
Lăsați să stea 5 minute, apoi pufați cu o furculiță înainte de servire.