Orez Basmati
Orezul Basmati ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 275 calorii, 5g de proteine, și 4G de grăsime. Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană servește 6 și costă 54 de cenți pe porție. Dacă aveți apă, sare, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare sunt Orez Basmati - cum să gătești orez Basmati, Chipotle Mexican Grill orez Basmati-cunoscut pentru mâncarea lor Tex Mex proaspăt făcută, orezul lor este cel mai solicitat, și Orez Basmati.
Instrucțiuni
Clătiți orezul în mai multe schimbări de apă rece până când apa curge limpede.
Se scurge bine într-o sită cu ochiuri fine. Topiți untul într-o oală grea de 4 litri la foc moderat, apoi adăugați orez și gătiți, amestecând, 2 minute. Se amestecă apă și sare și se fierbe la foc mare. Reduceți căldura la minim și gătiți, acoperit, până când orezul este fraged și lichidul este absorbit, aproximativ 20 de minute.
Lăsați să stea, acoperit și netulburat, 5 minute. Pufați ușor orezul cu o furculiță.
Orezul poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit complet, neacoperit, apoi răcit într-un recipient etanș. Reîncălziți orezul, suprafața sa acoperită cu un prosop de hârtie umezit, într-o strecurătoare așezată peste o cratiță cu apă clocotită, acoperită, 5 până la 10 minute.