Nasi Lemak (Malaezia) ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 40g de proteine, 28G de grăsime, și un total de 846 calorii. Pentru $ 5.82 pe portie, această rețetă acoperă 37% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și pescatarian dieta. Dacă aveți ardei chile, pastă de creveți, ghimbir și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Pentru a folosi crema de nucă de cocos, puteți urma acest fel principal cu Tartă Cu Cremă De Nucă De Cocos ca desert. Este adus la tine de Toțiretete. 3 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este solid. Rețete similare sunt Malaysian Nasi Lemak, Nasi Lemak (Orez Cu Nucă De Cocos), și Orez Din Lapte De Cocos Din Malaezia (Nasi Lemak).
Instrucțiuni
1
Aduceți orezul, apa, șalotele feliate, crema de nucă de cocos, ghimbirul și sarea la fiert într-o cratiță la foc mare. Reduceți căldura la mediu-scăzut, acoperiți și fierbeți până când orezul este fraged și lichidul a fost absorbit, 20 până la 25 de minute. Între timp, așezați șalotele tocate, ardeii chile uscați, ghimbirul tocat și pasta de creveți într-un blender și procesați într-o pastă groasă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei Iute Uscat
Cremă De Nucă De Cocos
Belacan
Frișcă Suplimentară Groasă
Frișcă Suplimentară Groasă, Opțională
Vârfuri De Patiserie - Vârfuri Rotunde #4
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Pâine De O Zi Tăiată Cuburi (cuburi De 1,2 Cm), Fără Crustă
Echipamente pe care le vei folosi
20 De Căpșuni Proaspete, Fără Coajă
42 Lemn Dulce Snur Roșu
2
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Gatiti si amestecati pasta de chile pana cand este parfumata. Amestecați zahărul, sucul de tamarind și sarea, apoi aruncați ceapa și creveții și fierbeți până când creveții sunt roz aprins la exterior și carnea nu mai este transparentă în centru, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Tamarind
1 1/2 Linguriță Amestec De Condimente
Pastă De Chili
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
Suc De Lămâie, Opțional
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
Pâine De O Zi Tăiată Cuburi (cuburi De 1,2 Cm), Fără Crustă
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, Decojiți
3
Se servește peste orezul fierbinte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper