Naan
Naan ar putea fi o rețetă bună pentru a extinde repertoriul hor d ' oeuvre. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 18g de grăsime, și un total de 270 calorii. Această rețetă servește 8 și costă 30 de cenți pe porție. Dacă aveți drojdie activă, ulei de canolan, iaurt cu lapte și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun spoonacular de 44%. Rețete similare sunt usturoi naan , cum se face usturoi naan pe aragaz și cuptor, naan de grâu integral cu drojdie, cum se face naan de grâu integral, și naan fără drojdie, cum se face naan fără drojdie pe aragaz.
Instrucțiuni
Puneți făina chapati într-un castron mare și adăugați sarea și drojdia. Folosiți degetele pentru a amesteca și amesteca ingredientele uscate. Într-un castron separat, combinați 2 linguri de unt topit, iaurt și apă caldă. În vasul unui mixer electric echipat cu atașamentul cârlig sau, alternativ, cu mâinile, combina toate ingredientele. Frământați aluatul cu mixerul la viteză mică până devine neted, 8 până la 10 minute. Din nou, alternativ, frământați aluatul pe o suprafață plană ușor înmuiată.
Turnați restul de 2 lingurițe de unt topit într-un bol suficient de mare pentru a ține aluatul. Înveliți părțile laterale și fundul bolului cu untul și puneți aluatul în centru. Acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie și păstrați-l într-un loc cald. Lăsați aluatul să crească timp de 1 până la 1 1/2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 500 de grade F.
Folosind o perie de patiserie, ungeți ușor 2 foi de copt cu puțin ulei de canola. Glisați foile de copt în centrul cuptorului pentru câteva minute. (Nota bucătarului: aveți grijă să nu lăsați foile de copt la cuptor prea mult timp, altfel veți risca ca uleiul să se încălzească prea mult și să fumeze.)
Rotiți ușor aluatul într-un cerc de 9 inci pe o suprafață ușor înmuiată, astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 1/4 până la 1/2 inci.
Tăiați discul în sferturi.
Rotiți fiecare sfert la o grosime de 1/8 inci și totuși puteți potrivi 2 pe o foaie de copt.
Când toate ovalele sunt rulate, periați orice exces de făină.
Scoateți foile de copt din cuptor și aranjați naanul într-un singur strat, 2 bucăți pe tigaie.
Coaceți până când sunt maro deschis și pufoase, aproximativ 5 minute.
Scoateți foile de copt din cuptor și transferați naanul într-un platou de servire căptușit cu prosoape de bucătărie pentru a le menține calde.
Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant
Gruener Veltliner, Riesling, și Sparkling Rosa sunt alegerile mele de top pentru Indian. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de fel de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de mâncăruri tradiționale. Un vin pe care l-ați putea încerca este podgoriile vocale Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 38 de dolari.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Această structură 100% Gruner Veltliner este de invidiat. În combinație cu spray-ul de sare rece de la Monterey Bay și fermentarea în butoi 50%, profilul continuă să impresioneze prin complexitatea sa între fructele de livadă verde tartă și erbacee. Un finisaj proaspăt, îmbucurător, reflectă caracteristicile clasice Gruner Veltliner ale piperului alb și mineralității pietroase, cu un pic de salinitate.