Mâncare pentru doi: orez brun cu linte și caise
Mâncarea pentru doi: orezul brun cu linte și caise ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 4 și costă 1,13 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 380 calorii, 10g de proteine, și 12g de grăsime pe porție. Acesta va fi un hit la dvs ziua valentin eveniment. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. Un amestec de caise, oțet de vin, bulion de legume și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare sunt Lintea și legumele lui Cheat orez brun Biryani(ft . Orez SunRice Și Linte) + Un Cadou, Orez brun cu linte, și Supă Persană de chiftele cu caise, orez brun și iaurt.
Instrucțiuni
Puneți lintea și orezul împreună într-o cratiță medie.
Adăugați suficient lichid pentru a acoperi cu cel puțin 2 inci, aproximativ 3 căni. Dați focul la mare și adăugați frunza de dafin, aproximativ 1 linguriță de sare, puțin piper și oțetul. Când amestecul fierbe, întoarceți mediul de căldură, îndepărtați orice spumă care s-a format deasupra și gătiți, amestecând rar. Dacă trebuie să adăugați mai mult lichid pentru a menține amestecul umed, faceți acest lucru, puțin câte puțin.
Când lintea și orezul sunt ambele fragede—va dura între 30 și 45 de minute—scurgeți-le; nu clătiți (poate nici nu este necesar să se scurgă).
Scoateți frunza de dafin.
În timp ce orezul și lintea se gătesc, puneți 1 lingură de unt sau ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
Adăugați ceapa și gătiți, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați caisele și restul de 1/4 cană de lichid. Când lichidul fierbe, opriți focul.
Când amestecul de linte/orez este gata, puneți restul de unt sau ulei de măsline în oala de gătit cu linte / orez și dați focul la mediu. Când untul s-a topit sau uleiul este fierbinte, adăugați lintea și orezul înapoi în oală și gătiți, amestecând, până se încălzește, 3 până la 5 minute. Se amestecă ceapa și caisele și se gătește, amestecând, încă un minut.