Mole Turcia
Mole Turcia ar putea fi doar hor d ' oeuvre pe care îl căutați. Această rețetă face 18 porții cu 434 calorii, 56G de proteine, și 18g de grăsime fiecare. Pentru $1.1 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână sos de alunițe, curcan, apă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 20 de minute. Cu o lingură scor de 67%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Turcia Mole, Aluniță de curcan cu orez pentru doi, și Turcia-Mole Tacos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 163°.
Amestecați sosul de aluniță, 1 cană de apă, ciocolată și 1/2 cană de nuci în blender până se omogenizează.
Îndepărtați și aruncați gâtul și măruntaiele din cavitățile curcanului. Clătiți curcanul; se usucă cu prosoape de hârtie. Picioarele libere din poziția ascunsă. (Nu tăiați banda de piele.) Folosiți spatula de cauciuc sau mâna pentru a slăbi pielea peste sân, începând de la deschiderea cavității corpului prin picioare.
Așezați curcanul, cu pieptul în sus, pe raft în tigaie.
Întindeți 1/2 cană din amestecul de alunițe sub piele. Acoperiți pieptul liber cu folie pentru a preveni supra-încovoierea.
Se amestecă apa rămasă cu amestecul de alunițe.
Scoateți folia din curcan.
Periați cu 1/4 cană din amestecul de alunițe.
Coaceți 30 min. sau până când se termină Turcia (165F).
Lăsați să stea 15 până la 20 de minute. înainte de sculptură.
Îndepărtați picăturile în cratiță; adăugați amestecul de alunițe rămas (2-1/4 căni). Se aduce la fierbere, amestecând frecvent.
Serviți curcanul acoperit cu sos de alunițe și nuci rămase.