Miso-Vinete Glazurate
Nevoie de o garnitură fără gluten și vegană? Vinetele glazurate Miso ar putea fi o rețetă minunată de încercat. Această rețetă servește 6. Pentru $2.05 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 201 calorii, 7g de proteine, și 7g de grăsime. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Un amestec de ulei vegetal plus suplimentar, Shiro miso, oțet de orez și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 66%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Miso-Vinete Glazurate (Nasu Miso), Vinete glazurate cu ghimbir-miso, și Susan Miso-Vinete Glazurate.
Instrucțiuni
Bateți împreună Shiro miso, oțet, apă, zahăr și ghimbir până când zahărul este dizolvat.
Ungeți o tigaie mare de copt superficială cu ulei și aranjați vinetele, tăiate cu părțile în sus, în tigaie.
Ungeți blaturile cu 2 linguri de ulei (total). Fierbeți vinetele la 4 până la 6 inci de la căldură până când începe să devină auriu pal și să se înmoaie, 4 până la 5 minute.
Periați generos cu amestec miso și fierbeți încă 2 minute.
Ungeți din nou vinetele cu miso și rotiți tigaia la 180 de grade (nu întoarceți vinetele), apoi continuați să fierbeți până când vinetele sunt fragede și glazura se rumenesc, 2 până la 3 minute.
Se servește presărat cu scallions.
* Disponibil pe piețele asiatice, magazinele de produse alimentare de specialitate și Uwajimaya (800-889-1928).