Mazăre și cartofi cu frunze de dafin și piper negru
Mazărea și cartofii cu frunze de dafin și piper negru ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8 și costă 99 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fodmap prietenoasă și vegetariană are 176 calorii, 6g de proteine, și 8g de grăsime per portie. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Dacă aveți la îndemână frunze de dafin mediteraneene, piper, cartofi cu piele subțire și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este solid. Încercați Usturoi creveți cu piper negru și mazăre cu ochi negri, Paste cu mazăre, usturoi, coajă de lămâie și piper negru (vegan), și Mazăre cu ochi negri cu Escarole, cartofi și cârnați de curcan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți cartofii într-o cratiță mare grea, cu frunze de dafin, sare după gust și suficientă apă pentru a acoperi abia. Aduceți la fierbere, acoperit. Reduceți căldura și fierbeți cartofii până se înmoaie, 10 până la 15 minute.
Scurgeți toate, cu excepția a 1/4 cană de apă din cartofi.
Adăugați mazărea (clătiți cu apă rece dacă este înghețată) și sare după gust. Gătiti la foc mediu până când mazărea este doar fragedă și încălzită, aproximativ 7 minute pentru mazărea proaspătă și 5 pentru congelată.
Scurgere. Se amestecă jumătate de unt și se macină în piper.
Se servește fierbinte, acoperit cu untul rămas.
Faceți înainte: pentru cartofi, câteva ore (păstrați-le în oală și aruncați cea mai mare parte a apei).
Adăugați mazărea și reîncălziți.
* Frunzele de dafin mediteraneene, tipul tradițional folosit la gătit, au o formă ovală și o aromă mai blândă decât frunzele de dafin din California, care sunt lungi și ascuțite și au o aromă înțepătoare.