Mazăre de primăvară cu date și nuci
Nevoie de un garnitură fără gluten, primară și vegană? Mazărea de primăvară cu curmale și nuci ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. Această rețetă servește 8. Pentru $1.18 pe portie, această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 122 calorii, 5g de proteine, și 5g de grăsime. 3 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Primăvară va fi și mai special cu această rețetă. Dacă aveți mazăre, mazăre de zahăr, sare kosher și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 89%. Acest scor este spectaculos. Încercați Date și nuci într-o pâine, Fulgi De Ovăz Cu Date Și Nuci, și Salată crudă de Broccoli cu nuci și curmale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți o oală mare cu apă sărată la fierbere la foc mare. Umpleți un castron mare cu apă cu gheață. Dacă folosiți mazăre proaspătă engleză, adăugați în apa clocotită și gătiți până se înmoaie, aproximativ 1 minut.
Adăugați mazărea și gătiți până la verde strălucitor, aproximativ 2 minute, apoi adăugați mazărea de zăpadă și gătiți 30 de secunde.
Scurgeți mazărea și aruncați-o în apa cu gheață pentru a se răci.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați șalotul și gătiți până la moale, aproximativ 2 minute.
Adăugați nucile, curmalele și cayenne și gătiți până când nucile sunt ușor prăjite, încă aproximativ 1 minut.
Scurgeți mazărea, scuturați excesul de apă, apoi adăugați în tigaie (dacă folosiți mazăre congelată, adăugați-le aici).
Adăugați 1 linguriță de sare și gătiți, amestecând, până se încălzește, 3 până la 5 minute.
Adăugați uleiul de nucă și aruncați.
Adăugați mai multă sare după gust.
Fotografie prin amabilitatea Anna Williams