Marmeladă muscovado și whisky închis
Dark muscovado & whisky marmeladă este un fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și prietenos cu fodmap condiment. Pentru $2.64 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 689 calorii, 3G de proteine, și 0g de grăsime. Această rețetă servește 4. 225 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați zahărul muscovado, sucul de lămâie, zahărul conservant și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 51%, acest fel de mâncare este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Whisky Sevilla Marmeladă Souffle, Șuncă Glazurată Cu Whisky, Marmeladă Și Muștar, și Marmeladă & whisky pâine & unt budinca.
Instrucțiuni
Așezați portocalele întregi și sucul de lămâie într-o tigaie mare de conservare și acoperiți cu 2 litri/ 4 halbe de apă. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a acoperi fructele, puneți-l într-o tigaie mai mică. Dacă este necesar, cântăriți portocalele cu o farfurie rezistentă la căldură pentru a le menține sub apă. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe foarte ușor timp de aproximativ 2 ore sau până când coaja poate fi străpunsă ușor cu o furculiță.
Încălziți jumătate din zahărul alb și întunecat într-un cuptor foarte scăzut.
Se toarnă apa de gătit din portocale într-un ulcior și se înclină portocalele într-un castron. Întoarceți lichidul de gătit în tigaie. Lăsați portocalele să se răcească până când sunt ușor de manevrat, apoi tăiați-le în jumătate. Scoateți toate sâmburile și miezul și adăugați-le la lichidul portocaliu rezervat în tigaie. Se aduce la fierbere timp de 6 minute, apoi se strecoară acest lichid printr-o sită într-un bol, presând pulpa cu o lingură de lemn; rezultatul este bogat în pectină, ceea ce ajută la asigurarea marmeladei un set bun.
Se toarnă jumătate din acest lichid într-o tigaie de conservare.
Tăiați coaja în bucăți groase, folosind un cuțit ascuțit.
Adăugați jumătate de coajă în lichidul din tigaia de conservare cu zaharurile muscovado albe și întunecate calde. Se amestecă la foc mic până se dizolvă tot zahărul, apoi se aduce la fierbere și se bulează rapid timp de 15-25 de minute până se atinge punctul de setare. Se amestecă jumătate din whisky.
Scoateți tigaia de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafață. (Pentru a dizolva orice exces de spumă, aruncați un mic buton de unt pe suprafață și amestecați ușor.) Lăsați marmelada să stea în tigaie timp de 20 de minute să se răcească puțin și să lase coaja să se așeze, apoi oală în borcane sterilizate, sigiliu și etichetă. Repetați pentru lotul rămas.