Marmeladă De Portocale Din Sevilla
Marmelada de portocale din Sevilla ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. Această rețetă face 50 de porții cu 854 calorii, 17g de proteine, și 35g de grăsime fiecare. Pentru $2.24 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați apă, lămâi - 1 lămâie obișnuită și 1 lămâie meyer, un cuțit ascuțit de bucătar și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Această rețetă de la Simply Recipes are 382 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este bun. Încercați Marmeladă De Portocale Și Fasole De Vanilie Din Sevilla, Whisky Sevilla Marmeladă Souffle, și Burgeri din Sevilla cu gust de măsline-portocaliu pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Portocale amare din Sevilla, gata de tăiat1 frecați portocalele curate. Aruncați toate cele deteriorate sau mucegăite. 2
Tăiați portocalele în jumătate și sucați-le, una câte una, până când aveți 2 căni de suc. Pune deoparte sucul. Pe măsură ce sucați portocalele, salvați și semințele și membranele - puneți-le într-un castron separat și puneți-le deoparte. Semințele și membranele vor fi utilizate pentru fabricarea pectinei. 3 luând o jumătate de coajă portocalie curată, folosiți o lingură pentru a scoate cât mai mult din miezul alb. Miezul este amar, deci cu cât poți ieși mai mult, cu atât mai bine. Dar nu vă faceți griji dacă nu puteți scoate totul. Ceea ce este ilustrat este rezultatul final al uneia dintre ștergerile mele. Este în regulă dacă mai există ceva miez. Folosiți un cuțit ascuțit de bucătar pentru a julienne subțire coaja. Odată ce julienne toate portocalele pe care le-ai sucit pentru a face 2 căni de suc, ar trebui să ai aproximativ 4 căni de coajă. Pune deoparte aceste coji julienned.4 Sucați lămâia obișnuită și adăugați acest suc în sucul de portocale. Salvați semințele pentru a face pectină.
Tăiați lămâia Meyer în eigte, pe lungime.
Îndepărtați semințele și cât mai mult din membranele interioare pe care le puteți îndepărta cu ușurință.
Tăiați segmentele de lămâie transversal în bucăți triunghiulare. (Consultați pașii din rețeta de marmeladă de lămâie Meyer pentru descrieri foto.)
Adăugați semințele și membranele de lămâie Meyer la semințele și membranele portocalii din Sevilla. 5 Puneți toate semințele de citrice și membranele în 4 straturi de pânză de brânză, legate strâns cu sfoară sau într-o pungă de jeleu de muselină. 1
Așezați sucurile de portocale și lămâie într-o oală mare cu fund gros, fie de 5, fie de 6 litri.
Adăugați cojile de portocală julienned și bucățile de lămâie Meyer și apa.2
Așezați punga de brânză sau muselină care conține semințele de citrice și pulpa în oală și fixați sfoara la celălalt capăt de mânerul vasului. Pe măsură ce amestecul se gătește, pectina din semințe și membrane va fi extrasă în amestec.3 aduceți amestecul la fierbere.
Lăsați să fiarbă, neacoperit, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când cojile sunt moi și fierte.
Scoateți punga de pectină și puneți-o într-un castron pentru a lăsa să se răcească până când este confortabil la atingere. 1
Se toarnă amestecul din oală într-o ceașcă mare de măsurare. Măsurați cât de mult din amestec aveți. În funcție de cât de tare fierbe și de cât timp este timpul de gătit, puteți avea oriunde de la 4 la 5 căni. Întoarceți amestecul înapoi în tigaie.2
Adăugați la amestec 7/8 cană de zahăr pentru fiecare cană de amestec. Deci, dacă ați măsurat 4 căni de amestec, adăugați 3 1/2 căni de zahăr. Odată ce zahărul s-a dizolvat, gustați amestecul.
Adăugați mai mult zahăr în funcție de cât de dulce doriți să fie marmelada dvs. Rețineți că amestecul de jeleu se va reduce și mai mult, intensificând atât aroma, cât și dulceața jeleului. De obicei folosesc 4 căni de zahăr pentru fiecare 4 căni de amestec de fructe.Odată ce punga de pectină s-a răcit până la punctul în care o puteți descurca, strângeți-o ca play-doh pentru a extrage pectină suplimentară. Prindeți o porțiune de mărime de mandarină a pungii și strângeți-o, trăgând punga departe de Dvs. cu o mână în timp ce vă țineți ferm cu cealaltă mână. Fă-ți drum în jurul pungii. "Lapte" pectina până când ați eliberat oriunde de la 2 linguri la 4 linguri de pectină. Ar trebui să dureze câteva minute. Pectina are consistența smântânii.
Adăugați-l la amestecul portocaliu.1
Încălziți amestecul de jeleu pe mediu înalt și aduceți-l la fierbere rapidă, amestecând ocazional, asigurându-vă că nimic nu se lipeste de fundul tigaiei. Asigurați un termometru pentru bomboane pe partea laterală a tigaiei. Marmelada poate dura între 15 și 30 de minute pentru a se seta. După aproximativ 10 minute, începeți să îl verificați frecvent.2 Există două moduri de a testa dacă marmelada este gata să se toarne în borcane. O modalitate este de a verifica termometrul pentru când amestecul atinge o temperatură de 220-222 f (8-10 F peste punctul de fierbere la altitudinea dvs.). O altă modalitate este să puneți un pic din el pe o farfurie răcită și să căutați semne că "se încrețește" atunci când îl împingeți cu vârful degetului. În funcție de cât de precis este termometrul dvs., s-ar putea să găsiți testul ridurilor mai fiabil. Puneți mai multe plăci mici în congelator. Deoarece temperatura jeleului depășește 218 f, începeți să o testați plasând o cantitate mică de jeleu fierbinte pe o farfurie răcită. Dacă jeleul se întinde și se subțiază imediat, nu este gata. Dacă își păstrează puțin forma, acesta este un semn bun. Împingeți-l cu vârful degetului. Dacă proba de jeleu se încrețește deloc, este timpul să scoateți jeleul de pe foc și să-l turnați în borcane.Când utilizați un termometru pentru bomboane pentru a testa temperatura amestecului, asigurați-vă că sonda nu atinge fundul tigaiei. Asigurați-vă că indentarea de pe sondă (cu termometre moderne pentru bomboane, aceasta se află la aproximativ un centimetru și jumătate de partea inferioară a sondei) este de fapt înconjurată de amestec. Este posibil să trebuiască să înclinați tigaia într-o parte, pentru a acoperi sonda suficient pentru a obține o citire bună.Am găsit cele mai bune rezultate de jeleu de la oprirea gătitului de îndată ce temperatura ajunge la 220 cm. (folosesc un termometru digital foarte precis). În acest moment, jeleul de testare abia se încrețește.Gătirea excesivă a unei marmelade va avea ca rezultat o aromă caramelizată sau coji de portocale dure în marmeladă.1 Există mai multe moduri de a vă steriliza borcanele pentru conservare. Le puteți rula printr-un ciclu scurt pe mașina de spălat vase. Le puteți așeza într-o oală mare (12 litri) de apă deasupra unui suport aburitor (astfel încât să nu atingă fundul tigaiei) și să aduceți apa la fierbere timp de 10 minute. Sau puteți clăti borcanele, le puteți usca și le puteți pune, fără capace, într-un cuptor de 200 de litri F timp de 10 minute.2 Pe măsură ce se apropie timpul pentru marmeladă, fierbeți puțină apă într-o oală de ceai.
Puneți capacele borcanului într-un vas de sticlă sau ceramică și turnați apa clocotită peste ele pentru a steriliza.3 Odată ce jeleul a ajuns la 220 cm.f (sau 8 cm. f peste temperatura de fierbere a apei la altitudinea dvs.) scoateți vasul de jeleu de pe foc. Puneți cu grijă jeleul în borcane, pe rând, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch în partea de sus a borcanelor pentru o etanșare în vid. Ștergeți janta cu un prosop de hârtie curat și umed.
Așezați capacul pe borcan, fixându-l cu un inel de borcan. Lucrează repede.Dacă doriți, puteți procesa borcanele într-o baie de apă fierbinte timp de 5 minute pentru a obține o etanșare mai bună și pentru a preveni mucegaiul. Dacă ați folosit apă clocotită într-o etapă anterioară pentru a steriliza borcanele, puteți păstra același set pentru baia de apă. Doriți să vă asigurați că există un suport în partea de jos a oalei, astfel încât borcanele să nu se sprijine de fapt pe fundul oalei.4 lăsați borcanele să stea peste noapte. Veți auzi le face un sunet popping ca un sigiliu vid este creat.