Makhani dhal
Makhani dhal este o farfurie care servește 8. Pentru $1.16 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 8g de proteine, 12g de grăsime, și un total de 213 calorii. 121 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Această rețetă de la BBC Good Food necesită chimen măcinat, ceapă, frunze de dafin și . Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 17%, ceea ce este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Curry Dhal Cu Carne (Gosht Dhal), Dhal Condimentat (Masala Dhal), și Dal Makhani dhaba style, cum să faci dal makhani.
Instrucțiuni
Fierbeți lintea în 800 ml apă timp de 15 minute până când este aproape fragedă. Între timp, prăjiți ceapa și ardeii iute în untul de 50g timp de aproximativ 7 minute până când începeți să se înmoaie. Se amestecă ghimbirul, usturoiul și condimentele și se fierbe la foc mic încă 1 min.
Se toarnă 800 ml apă clocotită urmată de lintea gătită și orice lichid.
Adăugați frunzele de dafin și fasolea, apoi fierbeți încă 20 de minute până se îngroașă. Acest lucru poate fi făcut cu 2 zile înainte și răcit sau congelat până la 1 lună.
Pentru a servi, reveniți la foc dacă este necesar și amestecați crema. Condimentează bine.
Se toarnă într-un castron, se pune cu untul rămas, se pudrează cu garam masala și se împrăștie cu coriandru.