Maioneză
Maioneza durează aproximativ 10 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 9. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1 g de proteine, 1 g de grăsimi și un total de 25 de calorii. Pentru 9 cenți per porție, această rețetă acoperă 1% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 70 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Funcționează bine ca garnitură la preț foarte rezonabil. Vă este adus de Foodnetwork. Dacă aveți zahăr, oțet de vin alb, suc de lămâie stors și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate și lacto ovo vegetariană. Cu un scor de 8%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă se poate repara). Rețete similare includ maioneza, maioneza și maioneza cu nasturel.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Într-un bol de sticlă, amestecați gălbenușul de ou și ingredientele uscate.
Combinați sucul de lămâie și oțetul într-un castron separat, apoi amestecați bine jumătate în amestecul de gălbenușuri. Începeți să bateți puternic, apoi începeți să adăugați uleiul câteva picături la un moment dat, până când lichidul pare să se îngroașă și să se mai ușească puțin, (ceea ce înseamnă că aveți o emulsie pe mâini). Odată ajuns în acel punct, vă puteți relaxa puțin brațul (dar doar puțin) și crește fluxul de ulei la un flux constant (deși subțire). Odată ce jumătate din ulei este introdus, adăugați restul amestecului de suc de lămâie.
Continuați să amestecați până când tot uleiul este încorporat. Lăsați la temperatura camerei timp de 1 până la 2 ore, apoi dați la frigider până la 1 săptămână.