Linte libaneză, orez și ceapă caramelizată (Mujadara)

Linte libaneză, orez și ceapă caramelizată (Mujadara)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete middl eastern, așa că încercați lintea libaneză, orezul și ceapa caramelizată (Mujadara). Pentru $2.4 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 31g de proteine, 22g de grăsime, și un total de 517 calorii. Această rețetă servește 6. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Mai multe persoane au făcut această rețetă, iar 388 ar spune că a lovit locul. Funcționează bine ca o garnitură destul de ieftină. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Un amestec de orez basmati, piper cayenne, linte verde și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Cu o lingură scor de 94%, acest fel de mâncare este excelent. Încercați Linte libaneză, orez și ceapă caramelizată (Mujadara), M ' Juddarah – linte și orez cu ceapă caramelizată, și Megadarra (linte brună și orez cu ceapă caramelizată) pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
2
Aruncați lintea într-o cratiță medie. Umpleți cu suficientă apă rece pentru a acoperi lintea cu aproximativ un centimetru. Aduceți-l la fierbere la foc mediu-mare, apoi reduceți la foc mic și gătiți până când lintea este fragedă, dar nu moale, aproximativ 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
LinteLinte
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu SosTigaie Cu Sos
3
Se scurge și se lasă deoparte.
4
Între timp, pe măsură ce lintea se gătește, apucați o tigaie mare. Puneți-l la foc mediu-mare și adăugați uleiul. Lăsați uleiul să se încălzească un minut, apoi aruncați semințele de chimen și boabele de piper crăpate și gătiți, agitând tigaia din când în când până când semințele de chimen întunecă o atingere, aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei CrăpatArdei Crăpat
Semințe De ChimenSemințe De Chimen
LinteLinte
Ulei De GătitUlei De Gătit
1 Conservă (300 G) De Nectar De Piersici1 Conservă (300 G) De Nectar De Piersici
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
5
Adăugați ceapa, presărați cu o picătură de sare și gătiți până devin maro caramel închis, amestecând des. Acest lucru va dura aproximativ 15 minute. Stropiți ceapa cu puțină apă dacă se lipesc de fundul cratiței. Veți ști că sunt făcute atât prin culoarea lor profundă de castan, cât și prin ușoara crocantă care se dezvoltă pe unele dintre ceapă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CastaneCastane
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
CeapăCeapă
ApăApă
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
6
Folosind o lingură cu fante sau o spatulă, îndepărtați aproximativ jumătate din ceapă pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie; acestea sunt pentru garnitură mai târziu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CeapăCeapă
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu FanteLingura Cu Fante
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
7
Presărați chimenul măcinat, cayenne și apoi adăugați bățul de scorțișoară; se sotează aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De ScorțișoarăBaton De Scorțișoară
Chimen MăcinatChimen Măcinat
Piper Cayenne MăcinatPiper Cayenne Măcinat
8
Adăugați orezul și gătiți, amestecând des (dar ușor pentru a nu rupe orezul!) până când unele boabe de orez încep să se rumenească. Adăugați rapid lintea gătită, 3 căni de apă și 1 1/2 lingurițe de sare; se aduce la fierbere. Reduceți focul la minim, astfel încât tigaia să fie la foc mic, acoperiți și gătiți 30 de minute. Apa trebuie evaporată complet, iar orezul trebuie să fie fraged. (Dacă mai este prea multă apă în partea de jos, puneți capacul la loc și gătiți încă 5 minute.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Linte FierteLinte Fierte
BoabeBoabe
ApăApă
OrezOrez
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
9
Opriți focul, țineți capacul și lăsați orezul să se aburească netulburat timp de aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
OrezOrez
10
Între timp, prăjiți nucile de pin, dacă le folosiți, într-o tigaie mică la foc mediu-mic, agitând des, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Nuci De PinNuci De Pin
Pentru întindere Pe Pâine Prăjită Dacă Se DoreștePentru întindere Pe Pâine Prăjită Dacă Se Dorește
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
11
Gustă orezul pentru condimentare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CondimenteCondimente
OrezOrez
12
Se servește cu ceapa caramelizată rezervată, nuci de pin prăjite, dacă se folosește, și puțină stoarcere de suc de lămâie. De asemenea, îmi place să servesc acest lucru cu niște dollops de iaurt grecesc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă CaramelizatăCeapă Caramelizată
Iaurt GrecescIaurt Grecesc
Suc De LămâieSuc De Lămâie
Nuci De PinNuci De Pin
DificultateExpert
Gata În1 h, 25 m.
Porții6
Scor De Sănătate28
Revista