Lasagna cremoasă cu ciuperci a lui Gina
Lasagna cu ciuperci cremoase de la Gina ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru 1,81 USD per porție, această rețetă acoperă 24% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 517 calorii, 24 g de proteine și 25 g de grăsime fiecare. Această rețetă de la Allrecipes necesită tăiței lasagna, ardei gras, pătrunjel cu frunze plate și ciuperci. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat mediteranean. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Cu un scor de 51%, acest fel de mâncare este solid. Rulourile ușoare de lasagna Gina, lasagna cremoasă cu spanac și ciuperci și lasagna cremoasă cu spanac și ciuperci sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Aduceți la fiert o oală mare cu apă ușor sărată. Se amestecă tăițeii lasagna și se pune la fiert. Gătiți pastele neacoperite, amestecând din când în când, până când tăițeii s-au fiert, dar sunt încă fermi la mușcătură, aproximativ 8 minute.
Scurgeți și puneți deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F (175 de grade C).
Pulverizați o tavă de copt de 9 x 13 inci cu spray de gătit.
Încinge ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Gatiti si amestecati salota si usturoiul in uleiul incins pana cand salota sunt fragede si translucide, aproximativ 5 minute.
Se amestecă ardeiul gras și fulgii de ardei roșu în amestecul de eșalotă până când ardeiul gras se înmoaie ușor, 1 până la 2 minute.
Amestecați ciupercile în tigaie; se asezoneaza cu sare si piper negru. Gatiti si amestecati pana cand ciupercile au renuntat la lichid si se rumenesc, inca 10 minute.
Se amestecă brânza ricotta în amestecul de ciuperci; scoateți tigaia de pe foc și lăsați deoparte.
Topiți untul într-o altă tigaie la foc mediu.
Se amestecă făina până la omogenizare, 2 până la 3 minute.
Bateți laptele în amestecul de făină până la omogenizare; aduceți la fiert și amestecați constant până se îngroașă, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper negru.
Ungeți fundul vasului de copt pregătit cu o cantitate mică de sos alb.
Aranjați 4 tăiței lasagna într-un singur strat peste sosul alb.
Întindeți aproximativ 1/3 din amestecul de ciuperci peste tăiței.
Turnați aproximativ 1/3 din sosul alb peste amestecul de ciuperci. Repetați straturile de încă 2 ori, începând cu încă 4 tăiței lasagna.
Peste lasagna se presară parmezan, brânză mozzarella și pătrunjel.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când brânza se topește și sosul este clocotit, 30 până la 40 de minute. Lăsați lasagna să se odihnească timp de 10 minute înainte de a tăia și a servi.
Vin recomandat: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagna în meniu? Încercați să combinați cu Chianti, Montepulciano și Sangiovese. Lasagna se asortează bine cu vinul roșu cu corp mediu, cu aciditate mai mare. Sangiovese, Montepulciano și Chianti se potrivesc toate. NV Ruinart, vinul cu 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 89 de dolari pe sticlă.
![NV Ruinart , Vin]()
NV Ruinart , Vin