Kebaburi Tandoori
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 117 calorii, 8g de proteine, și 2G de grăsime pe porție. Pentru $1.09 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de ananas, ceapă, ardei gras și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 81%. Acest scor este spectaculos. Rețete similare includ Kebab De Pui Tandoori, Kebab De Pui Tandoori, și Kebab De Pui Tandoori.
Instrucțiuni
Tapetați o strecurătoare cu un strat dublu de pânză de brânză sau patru straturi de prosoape de hârtie; puneți strecurătoare într-o chiuvetă sau peste un castron mare. Goliți iaurtul în colander căptușit și lăsați să se scurgă aproximativ 30 de minute.
Între timp, clătiți, tulpinați și semințe de ardei gras; tăiat în pătrate de 1 inch. Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți de 1 inch, separând straturile.
Tăiați ananasul în bucăți de 1 inch. Dacă folosiți pui, clătiți și uscați.
Tăiați puiul, brânza sau tofu în bucăți de 1 inch.
Într-un castron mare, amestecați iaurtul scurs cu tandoori masala. Dacă folosiți pui, scoateți 1/2 cană amestec de iaurt și combinați cu pui într-un castron mic. Amestecați ușor ardeiul gras, ceapa, ananasul și brânza sau tofu, dacă utilizați, în amestecul de iaurt într-un castron mare. Acoperiți și răciți cel puțin 30 de minute sau până la 2 ore. Filetați legumele, ananasul și puiul, brânza sau tofu pe frigarui din lemn metalic sau înmuiat, alternând articole.
Așezați kebab-urile pe un grătar uns peste un pat solid de cărbuni fierbinți sau foc mare pe un grătar cu gaz (puteți ține mâna la nivelul grătarului doar 2 până la 3 secunde); închideți capacul pe grătarul cu gaz. Gatiti, intorcand o data, pana cand legumele se rumenesc pe ambele parti si puiul nu mai este roz in centru (taiat pentru a testa), 8 pana la 10 minute.
Transferați pe un platou.
Se servește fierbinte sau cald, cu raita de adăugat la masă.
Tandoori masala: într-un castron mic, combinați 1 linguriță fiecare chimen măcinat și coriandru măcinat, 1/4 linguriță fiecare cuișoare măcinate și cayenne și 1/8 linguriță fiecare nucșoară măcinată, piper măcinat și scorțișoară măcinată; se amestecă bine.
Raita: într-un castron, amestecați 3/4 cană de iaurt simplu fără grăsimi cu 1/2 linguriță fiecare chimen măcinat, zahăr și sare. Se amestecă ușor 1/4 cană fiecare castravete, roșie și ceapă tocate mărunt. Face aproximativ 1 1/4 cani.