Jeleu De Soc
Reteta jeleu de soc se poate face în aproximativ 3 ore. Această rețetă face 50 de porții cu 90 de calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Pentru 28 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1130 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la Simply Recipes necesită fructe de soc, suc de lămâie, pectină surejell și zahăr granulat. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, lacto ovo vegetarian și prietenos cu fodmap dieta. Funcționează bine ca un condiment. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Jeleu De Soc, Sigur.Jeleu de soc JELL, și Jelly de soc certo circulatory sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Clătiți ciorchinii de soc: clătiți bine ciorchinii de soc. Mi se pare că cel mai simplu mod de a face acest lucru este să le pun în bazinul chiuvetei mele de bucătărie și să-l umplu cu apă.
Dacă ți-ai ales propriile fructe de soc, de multe ori există mici bug-uri de dovleac sau păianjeni care vor ieși la suprafață, așa că fii atent la ele.
Îndepărtați socul de tulpini: lucrând peste un castron mare, lucrați pe un grup mic la un moment dat, greblând ușor degetele sau dinții unei furculițe peste ciorchini pentru a disloca fructele de pădure din tulpini.
Utilizați mai ales fructe de padure care sunt complet albastre sau negre. Câteva fructe de padure verzi undercoapte sunt bine; au mai multă pectină și includerea lor va ajuta setul de jeleu.
Pentru fiecare lot de jeleu, colectați 3 lbs de fructe de soc decorticate (aproximativ 8 până la 10 căni).
Puneți fructele de soc într-o oală și aduceți la foc mic:
Puneți fructele de pădure într-o oală mare și zdrobiți cu un tocător de cartofi pentru a elibera o parte din sucuri. Întoarceți focul la mediu și continuați să zdrobiți pe măsură ce amestecul se încălzește până la fierbere.
Odată ce boabele și sucurile lor ajung la fierbere, reduceți focul la minim și lăsați boabele să fiarbă timp de 10 minute.
Așezați o sită mare cu ochiuri fine sau 4 straturi de pânză de brânză peste o oală.
Transferați încet piureul de fructe de pădure și sucul peste sită pentru a strecura sucul în oală.
Lăsați tulpina timp de o oră.
borcane pentru conserve: veți avea nevoie de 5-6 borcane și capace de conserve de 8 uncii. Clătiți borcanele și puneți-le pe o foaie de copt, completați, în cuptor.
Se încălzește timp de 10 minute la 200 km f pentru a steriliza borcanele.
Pentru a steriliza capacele, aduceți un fierbător cu câteva căni de apă la fierbere.
Puneți capacele într-un castron puțin adânc și turnați apa clocotită peste ele.
scoateți sucul: veți avea nevoie de 3 căni de suc pentru a face un lot de jeleu dacă utilizați MCP sau sigur
Orice cantitate mai mare decât cea pe care o puteți rezerva pentru a face sirop sau adăugați la un alt lot pentru jeleu.
Așezați 3 căni de suc într-o oală mare, cu fețe înalte, largă (8 litri).
Adăugați sucul de lămâie și pectina. Aduceți la fierbere la căldură mare.
Adăugați 4 1/2 căni de zahăr și 1/4 linguriță de unt. Se amestecă cu o lingură de lemn. Aduceți din nou la fierbere. Urmăriți oala, deoarece amestecul se va spuma considerabil. Poate fi necesar să reduceți puțin focul pentru a împiedica spuma să fiarbă peste oală.
Apropo, motivul pentru care adăugăm o cantitate mică de unt este că ajută la menținerea amestecului la fierbere la fel de mare.
Fierbeți amestecul, apoi turnați în borcane de conserve: de îndată ce amestecul ajunge la o fierbere rulantă pe care nu o puteți diminua amestecând, urmăriți ceasul.
La exact 2 minute, scoateți-l de pe foc și turnați amestecul în borcane de conserve la 1/4 inch de spațiu de cap de pe jantă.
Asigurați borcanele de conservare cu capace: ștergeți jantele cu un prosop de hârtie umed.
Așezați capacele pe borcane și inele pentru a le fixa.
Dacă doriți, pentru a asigura o etanșare bună și pentru a proteja împotriva mucegaiului (orice bacterie potențial dăunătoare va fi deja distrusă de concentrația de zahăr a jeleului), puteți prelucra borcanele într-o baie de apă timp de 5 minute.
Pentru a face acest lucru, puneți un suport aburitor în partea de jos a unei oale mari și înalte. Umpleți oala până la jumătate cu apă (suficient pentru a acoperi borcanele cu un centimetru sau doi de apă când sunteți în oală), aduceți la fierbere, așezați ușor borcanele în oală (ajută la utilizarea unui Ridicator de borcane, clești sau purtați mănuși de cauciuc), fierbeți timp de 5 minute și îndepărtați.
Lasă să se răcească. Pe măsură ce jeleul se răcește, ar trebui să auziți un sunet în timp ce capacele se sigilează.
** Notă acestea sunt liniile directoare din instrucțiunile din cutia de pectină. Am constatat că uneori chiar și jumătate din cantitatea de pectină va face ca jeleul să se stabilească, deși poate nu la fel de ferm ca întreaga cantitate.