Jeleu de păpădie
Jeleu de păpădie este un condiment care servește 48. Vă uitați la silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și prietenoasă cu fodmap are 97 de calorii , 0 g de proteine și 0 g de grăsime per porție. Pentru 18 cenți per porție , această rețetă acoperă 2% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 265 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la Taste of Home necesită flori de păpădie, colorant alimentar, apă și pectină de fructe sub formă de pudră. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 0% , care poate fi îmbunătățit. Rețete similare sunt pesto de păpădie , Jeleu de Aspic și Smoothie cu unt de arahide și jeleu .
Instrucțiuni
Într-o cratiță mare, aduceți florile de păpădie și apă la fiert; se fierbe 4 minute.
Tapetați o strecurătoare sau o strecurătoare cu patru straturi de pânză de brânză sau un filtru de cafea; pune peste un bol.
Puneți amestecul de păpădie într-o strecurătoare pregătită. Se strecoară amestecul, rezervând 3 căni de lichid. Aruncați florile.
Într-un cuptor olandez, combinați pectina și lichidul de păpădie rezervat. Aduceți la fierbere completă la foc mare, amestecând constant. Se amestecă zahărul; reveniți la fierbere completă. Se fierbe 1 minut, amestecand continuu.
Se ia de pe foc; adăugați extract și, dacă doriți, colorant alimentar. Îndepărtați spuma. Pune lichid fierbinte în borcane fierbinți sterilizate de jumătate de litru, lăsând 1/4 inch. spațiu de cap.
Îndepărtați bulele de aer și reglați spațiul de cap, dacă este necesar, adăugând amestec fierbinte. Ștergeți jantele. Capacele centrate pe borcane; înșurubați benzile până când vârful degetelor este strâns.
Puneți borcanele în recipient cu apă clocotită, asigurându-vă că sunt complet acoperite cu apă. Se aduce la fierbere; procesați timp de 5 minute.
Scoateți borcanele și răciți.